«Σε καλό δρόμο», σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη, είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της ρατσιστικής επίθεσης εις βάρος του Αιγύπτιου μετανάστη που έχασε τον ένα του νεφρό.

Ο κ. Βουλγαράκης έκανε την επισήμανση αυτή στον πρόξενο της Αιγύπτου κ. Mohammed El Mahdi, ο οποίος τον επισκέφθηκε χθες το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας, ο πρόξενος της ζήτησε «να ενημερωθεί για τις ενέργειες των Κρατικών Υπηρεσιών σχετικά με τον άγριο ξυλοδαρμό Αιγύπτιου εργάτη στα Χανιά, ο οποίος έχασε τον ένα του νεφρό από το επεισόδιο αυτό.

Η συζήτηση έγινε σε επίπεδο κατατόπισης για το ακραίο αυτό περιστατικό στα Χανιά, και ο κ. Βουλγαράκης ενημέρωσε τον Αιγύπτιο πρόξενο για το γεγονός ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκονται σε καλό δρόμο».

Στη συζήτηση παραβρέθηκε και ο εκπρόσωπος των Αιγυπτίων στα Χανιά, κ. Ασάφ. Συμφωνήθηκε από κοινού να συναντηθούν με το προεδρείο του συλλόγου των Αιγυπτίων, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενοι στα Χανιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βουλγαράκης τούς διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί από τη μεριά του για τη λύση όποιων προβλημάτων έχουν. Τέτοια ακραία ρατσιστικά φαινόμενα καταδικάζονται και θα πρέπει ολόκληρη η κοινωνία να είναι ενωμένη και αλληλέγγυα, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.

Στη συνέχεια, ο πρόξενος της Αιγύπτου επισκέφτηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, προκειμένου να ενημερωθεί για τα νεότερα δεδομένα των ερευνών.

Πηγή: goodnet
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης