Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και, ειδικότερα, της λαθρεμπορίας τσιγάρων, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, από προσωπικό του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και κλιμακίου της Διοίκησης Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, έξι αλλοδαποί, μέλη πληρώματος του Φ/Γ «STENLAND» σημαίας Κομόρες.

Το πλοίο εντοπίστηκε έπειτα από ευρείας έκτασης επιχείρηση από δύο πλοία ανοιχτής θαλάσσης ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στη θαλάσσια περιοχή πλησίον Αγ. Νικολάου Αργολίδας και οδηγήθηκε στο λιμάνι της Κοιλάδας Αργολίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ανωτέρω πλοίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 60 κούτες τσιγάρων, τρία πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, 10 χαρτονομίσματα των 500 ευρώ καθώς και ένας ταινιόδρομος.

Παράλληλα, έπειτα από συντονισμένες έρευνες δυνάμεων ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, εντοπίστηκε στη χερσαία περιοχή Τραχιάς Αργολίδας τριαξονικό φορτηγό όχημα στο οποίο βρέθηκαν 800 χαρτοκιβώτια (master cases) λαθραίων τσιγάρων, που είχαν παραληφθεί από το ανωτέρω πλοίο, ενώ συνελήφθη ο ημεδαπός οδηγός του.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πόρτο Χελίου, ενώ το φορτηγό πλοίο, το φορτηγό όχημα, οι ποσότητες των λαθραίων τσιγάρων, τα πλαστά χαρτονομίσματα, το χρηματικό ποσό και ο ταινιόδρομος κατασχέθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης