«Φάκα» το λιμάνι της Τήνου

«Φάκα» το λιμάνι της Τήνου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012, 12:43

Σε μείζον πρόβλημα έχει αναχθεί η κατάσταση του λιμανιού της Τήνου, με τα εκεί έργα όχι μόνο να θυμίζουν το γεφύρι της Άρτας, αλλά και να λειτουργούν επιβαρυντικά αντί θετικά.

Ενδεικτική είναι η πρόσφατη περίπτωση του πλοίου Νήσος Χίος, το οποίο κατά την προσπάθεια να δέσει στο λιμάνι, προσέκρουσε σε βράχια λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν.

Σε ανακοίνωση της, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού χαρακτηρίζει το λιμάνι "φάκα" και ζητεί "να ολοκληρωθούν επιτέλους οι εργασίες κατασκευής του κυματοθραύστη, ούτως ώστε, παρότι είναι άκρως επικίνδυνο, τουλάχιστον να φτάσει σε ύψος πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Σημειώνει ακόμη ότι "τα έργα, έτσι όπως είχαν σχεδιαστεί και εκτελούντο, δεν προσέφεραν τίποτε παρά μόνο δυσκόλευαν την κατάσταση περισσότερο και μετέτρεπαν το λιμάνι σε παγίδα και ήταν τρόπος για να ξοδεύονται χρήματα του ελληνικού λαού".

Τα έργα βελτίωσης του λιμανιού ξεκίνησαν προ 15ετίας, έχουν περάσει από 40 κύματα και σήμερα παραμένουν ημιτελή, με αποτέλεσμα να αποτελούν εστία κινδύνων. Η τελευταία εργολαβία έμεινε στη μέση, ο εργολάβος κηρύχτηκε έκπτωτος και αναζητείται διέξοδος αποπεράτωσης, η οποία όμως δεν είναι ρεαλιστικό -ιδιαίτερα με τις υπάρχουσες δυσμενείς οικονομικές συνθήκες- να προβλεφθεί για το επόμενο διάστημα.

 

Πηγή: Δημοκρατία

               

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012, 12:43


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα