ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για όλους και για όλα μίλησε χθες στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος. Αναλυτικά:

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μιχαλολιάκος μιλώντας για το θέμα της κρουαζιέρας τόνισε μεταξύ άλλων:
«Να επαινέσω τον κ. Ανωμερίτη και τον κ. Μανιάτη γιατί με συντονισμένες προσπάθειες αποτρέψαμε κάθε σκέψη όταν οι άλλοι το

θεωρούσαν τελειωμένο, να μετακινηθεί το λιμάνι κρουαζιέρας από τον Πειραιά που είναι το φυσικό λιμάνι, στο Φάληρο.

Έληξε αυτός ο αγώνας νικηφόρος για τον Πειραιά. Ήταν δύσκολος αγώνας. Και βεβαίως ακούστηκε δυνατή και η φωνή του Δημοτικού Συμβουλίου, προεξέχουσας της Δημοτικής Αρχής και εμού προσωπικά. Κερδίσαμε αυτόν τον αγώνα όταν όλοι τον θεωρούσαν τελειωμένο. Ο κ. Μηταράκης υποστήριζε και δημοσίως ότι αυτό έχει τελειώσει. Να είναι καλά ο κ. Μηταράκης και να προσπαθήσει να βρει άλλες επενδύσεις για την πατρίδα μας, που δεν θα βλάπτουν τον Πειραιά.»

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

«Ζούμε ένα κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων. Είναι ιερό το δικαίωμα της απεργίας. Το τονίζω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου. Είναι δικαίωμα δημοκρατίας. Βλέπεις απεργίες, έχουμε δημοκρατία, βλέπεις τη σιωπή των αμνών, έχουμε ή δικτατορία ή μοιρολατρία και ηττοπάθεια. Που και αυτό είναι ανάπηρη δημοκρατία. ‘Όμως η έκκλησή μου είναι και από αυτό το βήμα, όπως το έκανα και στα σχολεία την ημέρα του αγιασμού, να κρατήσουμε ανοιχτά τα σχολεία. Μην πληρώσουν τα παιδιά το τίμημα μιας αντιπαράθεσης μεταξύ πολιτείας και εκπαιδευτικών. Δεν ξέρω τι περιθώρια διαλόγου υπάρχουν, αλλά πάντως υπάρχουν περιθώρια σε κάθε περίπτωση αυτοσυγκράτησης και σεβασμού προς τα παιδιά μας. Αρκετά τα έχουμε υπονομεύσει δανειζόμενοι από το αύριο και από το μεθαύριο, για να περνάει καλά η γενιά η δική μου. Να αφήσουμε τα σχολεία ανοιχτά.»

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ «ΚΑΝΑΛΙ 1»

Η απόφαση μας για το Δημοτικό Ραδιόφωνο, ένα από τα πρώτα ραδιόφωνα που έθεσαν τέρμα στο κρατικό μονοπώλιο της πληροφόρησης – το «ΚΑΝΑΛΙ 1», ο «9.84», ο Δημοτικός Σταθμός Θεσσαλονίκης, συγκρουόμενοι τότε ακόμη και με τα ΜΑΤ – πρέπει με κάθε τρόπο να μείνει ανοιχτό και θα το κρατήσουμε ανοιχτό.

Είμαστε η μόνη δημοτική αρχή που δεν απέλυσε με δική της απόφαση κανέναν. Όσοι την έχασαν, όσοι απελύθησαν, την έχασαν γιατί ο κ. Καρδαράς, ο κ. Μίχας και ο κ. Καλογερόγιαννης, κατήγγειλαν ως παράνομες τις προσλήψεις και παρενέβη ο ΑΣΕΠ αυτοβούλως, αυτεπαγγέλτως και διέταξε την απόλυσή τους. Αυτή είναι η αλήθεια. Άρα ο φυσικός αυτουργός των απολύσεων είναι ο ΑΣΕΠ και ο ηθικός αυτουργός είναι αυτοί που ανέφερα. Άλλες δημοτικές αρχές απέλυσαν δεκάδες. Δεν θα χάσει κανείς εργαζόμενος τη δουλειά του στο «Κανάλι 1».

Επειδή ο κ. Μιχελάκης, μετέφερε την ευθύνη της διαθεσιμότητας στους δημάρχους, εγώ λέω ότι δεν πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Θέλω να ευχαριστήσω και τους εργαζόμενους στο «Κανάλι 1» που με στάση ευθύνης, κόντρα στις σειρήνες, συνεργάστηκαν για να περιορίσουμε τις δαπάνες στο ραδιόφωνο μας, στο ελάχιστο δυνατό.
Συγχαίρω και τον κ. Μανωλάκο και τους συνεργάτες μου, γιατί μπορέσαμε να περιορίσουμε το κόστος ασφυκτικά, σε αξιοπρεπείς αποδοχές των εργαζομένων. Τονίζω για άλλη μια φορά, από το σύνολο των εργαζομένων στην ενημέρωση, κρατική, ιδιωτική, δημοτική, κομματική, είναι η καλύτερα και εγκαίρως αμειβόμενοι. Αυτή είναι η αλήθεια. Αν ενοχλεί ότι αυτή η αλήθεια αφορά μια δημοτική αρχή που δεν ανήκει στην αριστερά αλλά ανήκει στον Πειραιά, αυτό είναι άλλο θέμα.»

ΓΙΑ ΤΗ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
Για οποιεσδήποτε πράξεις βίας, ο Δήμαρχος, η Δημοτική Αρχή, το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν έχουμε ούτε ίχνος ανοχής ούτε ίχνος επιείκειας. Είναι ενέργειες που χτυπούν την ίδια τη δημοκρατία. Είτε οι δέκτες της βίας είναι «κνήτες» είτε ανήκουν σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα είτε είναι πολίτες που απορρίπτουν όλα τα κόμματα.
Η βία είναι βία και είναι εχθρός της δημοκρατίας. Προσωπικά δεν δέχομαι ως αληθή τα ποσοστά που καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις. Δεν εμπιστεύομαι γενικώς τις δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα, προπαντός δεν εμπιστεύομαι ότι η Χρυσή Αυγή, έχει αυτά τα διψήφια ποσοστά. Δεν το βλέπω, δεν το συναντώ. Η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η κοινωνία. Ως εκ τούτου, πρέπει κάποιοι να ερμηνεύσουν γιατί στις δημοσκοπήσεις την αναδεικνύουν τόσο ψηλά στα ποσοστά.

Αυτό που θέλω να πω πολιτικά είναι: το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του και από τα κόμματα που άσκησαν εξουσία και από τα κόμματα που εμμέσως άσκησαν εξουσία, είτε ως συμβατική αντιπολίτευση είτε ως κόμματα που συνεργάστηκαν σε κυβερνήσεις, φέρουν ακεραία την ευθύνη του πολιτικού τοπίου που υπάρχει σήμερα στη χώρα μας, της απαξίωσης δηλαδή. Γιατί οδήγησαν τη χώρα στην παρακμή και στη χρεωκοπία. Αυτή είναι η αλήθεια. Τώρα αν κάποιος άσκησε την εξουσία μέσω του βαθέως ΠΑΣΟΚ και τώρα μετακόμισε ή στο ΣΥΡΙΖΑ ή στη Νέα Δημοκρατία, δεν αλλάζει. Οι ευθύνες είναι και κομματικές και ατομικές. Άρα, όσο καθυστερεί η πλήρης Αναγέννηση του πολιτικού συστήματος, τόσο φαινόμενα άκρων θα έχουμε. Όχι ενός άκρου. Τα άκρα δεν είναι ποτέ ένα μόνο. Πληθυντικός αριθμός είναι. Όποιος υιοθετεί τη βία είναι άκρο. Όποιος αρνείται τον Κοινοβουλευτισμό είναι άκρο. Δεν χρειάζεται εμείς να ορίσουμε την έννοια του άκρου. Δεν την ορίζουμε ανάλογα με την κομματική μας ταυτότητα. Ακραία ήταν η επέμβαση στο Πέραμα, δολοφονική ήταν, και ακραία και απαράδεκτη ήταν και στο Μελιγαλά, όπου κατάργησαν το Δήμαρχο και τους συγγενείς. Ακραίοι είναι και εκείνοι που παρουσιάζονται στις παρελάσεις εθνικών επετείων και προστάζουν τα παιδιά να γυρίσουν το κεφάλι αριστερά και πετούν πορτοκάλια.
Είναι δημοκρατία αυτό; Ακρότητα είναι και την εισπράττει το πολιτικό σύστημα. Είναι χτύπημα στη δημοκρατία.
Δεν δίστασα ως Δήμαρχος και μάλιστα χειρουργημένος εκείνη την ημέρα, να καταγγείλω τη Χρυσή Αυγή και μάλιστα σας είχα ενημερώσει όλους τους επικεφαλής, για να πάρω τη γνώμη σας για τον τρόπο αντίδρασης, όπου κατέλαβαν τον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου. Και με δήλωση η οποία είχε περιεχόμενο. Γιατί αυτό που έκαναν προσέβαλε κυρίως την αξιοπρέπεια της φτώχειας.»

ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΛΛΕΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
«Ας μην ξεχνάμε ότι για το Ράλλειο σχολείο πληρώναμε και πληρώνουμε ακόμη, περίπου το 1/3 τώρα, το κόστος ενός καινούργιου σχολείου κάθε χρόνο σε ενοίκιο. Για να δούμε, αν θα πάνε κάποια στιγμή φυλακή αυτοί που το προκάλεσαν. Και τώρα με τρόπο ασφαλή εντός μηνών, θα έχουμε το καινούργιο σχολείο που θα είναι το καλύτερο του Λεκανοπεδίου Αττικής και πρέπει να ευχαριστήσω και τον κ. Αρβανιτόπουλο και τον κ. Σγουρό. Ήταν το πρώτο θέμα που σηκώσαμε. Πήγα στην κα Διαμαντοπούλου τότε πριν αναλάβω τα καθήκοντα μου, που ήταν υπουργός Παιδείας για να πω για την ένταξη του Ραλλείου στο ΕΣΠΑ.»

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης