Σε πρωτεύουσα του ευρωπαϊκού μπάσκετ έχει μεταμορφωθεί η Κωνσταντινούπολη, η οποία φιλοξενεί την τελική φάση της Ευρωλίγκα. Στο 25ο Final-4 ξεχωρίζει η ελληνική παρουσία, καθώς ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους και να ανέβουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Η ομάδα του Πειραιά, θέλει να επαναλάβει τον θρίαμβο της Ρώμης, όταν και κατέκτησε τον μοναδικό ευρωπαϊκό τίτλο της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον δεύτερο ημιτελικό (21.00) ο Ολυμπιακός, έχοντας την «ταμπέλα» του αουτσάιντερ, θα κοντραριστεί με την Μπαρτσελόνα, η οποία έχει ως κύριο μέλημά της να σταματήσει τον ηγέτη των «ερυθρόλευκων», Βασίλη Σπανούλη. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, γνωρίζοντας ότι οι αντίπαλοι στρέφουν την προσοχή τους στον «Kill Bill», έχει δώσει αναβαθμισμένο ρόλο στον πρωτοεμφανιζόμενο στην Ευρωλίγκα, Κώστα Σλούκα, και στον Έισι Λο, που αποκτήθηκε στα μισά της περιόδου. Στα «όπλα» των Πειραιωτών που είναι ανανεωμένοι φέτος ξεχωρίζουν οι Ντόρσεϊ, Πρίντεζης, Άντιτς και Χάινς. Πολύ σημαντικός είναι και ο ρόλος του Βαγγέλη Μάντζαρη.

Η Μπαρτσελόνα φημίζεται για την πολύ σκληρή άμυνά της και διαθέτει πλούσιο ρόστερ με αστέρες του μπάσκετ, όπως ο «La Bomba» Ναβάρο και οι Λόρμπεκ, Ντονγκ, Βάθκεθ, Πέροβιτς, Μάικλ και Ουέρτας. Όλοι τους αποτελούν ένα δυναμικό σύνολο υπό τις οδηγίες του Τσάβι Πασκουάλ.

Το πρόγραμμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ημιτελικοί(11 Μαΐου)

18.00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Παναθηναϊκός

21.00 Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

«Μικρός Τελικός» (13 Μαΐου)

18:00 Ηττημένος 1ου ημιτελικού-Ηττημένος 2ου ημιτελικού

 

Τελικός (13 Μαΐου)

21.00 Νικητής 1ου ημιτελικού-Νικητής 2ου ημιτελικού

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης