Το ενδεχόμενο να δοθεί μία μικρή παράταση στην εφαρμογή της προβλεπόμενης διαδικασίας, αναφορικά με τις προϋποθέσεις που θέτει η ισχύουσα νομοθεσία για την προσαρμογή των νηογνωμόνων, εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τονίζοντας πως αν τυχόν δοθεί η προαναφερόμενη παράταση, τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας, για το μικρό διάστημα της παράτασης, θα εξακολουθούν να εκδίδονται και από τον Κλάδο Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων του ΥΝΑΝΠ.
Για το θέμα έχουν υποβάλλει αιτήματα φορείς της ναυτιλιακής κοινότητας (Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Ένωσις Πλοιοκτητών Πορθμείων Εσωτερικού, Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματικών Τουριστικών Ημεροπλόων Σκαφών κ.α.).
Παράλληλα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση ο Νόμος 4504/2017, στο μέρος που αφορά στη χορήγηση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας αποκλειστικά από τους νηογνώμονες, ισχύει στο ακέραιο και ουδεμία κατάργησή του θα υπάρξει.
«Η έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας είναι της αποκλειστικής αρμοδιότητας, σύμφωνα με το νόμο, των νηογνωμόνων και σε αυτούς παραμένει», αναφέρει το ΥΝΑΝΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης