Ολόκληρη την Ευρώπη έκανε να παραμιλάει η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού με τον άθλο της στο «Σινάν Ερντέμ».

Το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, αν και έδειχνε ότι θα «λύγιζε» απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας των αστέρων, κατάφερε να κάνει μία επική ανατροπή στον τελικό του Final 4, κατακτώντας έτσι στην Κωνσταντινούπολη το τρόπαιο της Euroleague.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «πρωτομάστορας» της επιτυχίας των Πειραιωτών, Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος είχε οδηγήσει τους Πειραιώτες στην κορυφή του μπασκετικού… Έβερεστ και το 1997 στη Ρώμη έκανε δηλώσεις στο «novosti.rs» για τον άθλο της ομάδας του.

Ο «σοφός» επισήμανε ότι τα μπάτζετ δεν παίζουν κανένα ρόλο στο μπάσκετ, διατρανώνοντας ότι η μεγαλύτερη απόδειξη γι’ αυτό είναι η φετινή κατάκτηση της Euroleague από την ομάδα του.

«Αυτό που κατάφερε ο Ολυμπιακός είναι η απάντηση σε όλες τις ομάδες που έχουν παραμελήσει να δουλεύουν με νέους παίκτες και αντίθετα προτιμούν τους Αμερικανούς. Είναι μία απόδειξη ότι στις μεγάλες ομάδες δεν παίζουν ρόλο τα μπάτζετ», δήλωσε αρχικά ο «Σοφός» και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είναι αυτό το καλύτερο δημιούργημά μου. Η πρώτη θέση αξίζει στους παίκτες, που ωρίμασαν τόσο γρήγορα. Σίγουρα η κατάκτηση της Ευρωλίγκας έρχεται ως επιβράβευση της καλής δουλειάς μου. Έπειτα το 1997 ο Ολυμπιακός είχε κι άλλες πολύ καλύτερες ομάδες, που απλώς δεν κατάφεραν να επαναλάβουν την επιτυχία».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης