Καμία μέριμνα για τα νεκρά ψάρια στη Σάμο

Καμία μέριμνα για τα νεκρά ψάρια στη Σάμο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014, 12:16
Έντονη δυσοσμία συνεχίζουν να προκαλούν τα ψάρια τα οποία βρέθηκαν στην κεντρική παραλία του Καρλόβασι την Παρασκευή το πρωί.

Πρόκειται για χιλιάδες μικρά ψάρια, τα οποία αντίκρισαν έκπληκτοι οι κάτοικοι της περιοχής, σε κεντρικό σημείο της παραλίας όπου πηγαίνουν για να κολυμπήσουν.

Τα ψάρια σύμφωνα με τους ψαράδες της περιοχής είναι πελαγίσια και πολύ μικρά σε μέγεθος. Εικάζεται ότι προέρχονται από ψαράδικο που δραστηριοποιείται σε βαθιά νερά το οποίο έπεσε σε κοπάδι με μικρά ψάρια κάτω του επιτρεπτού ορίου μεγέθους και υπό τον φόβο να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τον νόμο οι ιδιοκτήτες του, τα πέταξαν στην θάλασσα και οι βοριάδες τα έβγαλαν στην παραλία της Σάμου.

Από την πλευρά τους οι ψαράδες αναφέρουν ότι αυτά τα ψάρια δεν μπορούν να αλιευθούν στα δίχτυα που διαθέτουν και θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού οι αιτίες αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες στο Αιγαίο που μπορεί να προκαλέσουν οικολογική καταστροφή.

Άμεσα ειδοποιήθηκε και το ινστιτούτο θαλάσσιας προστασίας και ερευνών ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ για να πάρει δείγματα και να κάνει τοξικολογικές εξετάσεις για την διερεύνηση των αιτιών, ώστε να καταδειχθεί αν πρόκειται για μόλυνση των ψαριών ή για οικολογική καταστροφή που προήλθε από ψαράδες.

Από την Παρασκευή το βράδυ που το θέμα παρουσιάστηκε στην Σαμιακή Τηλεόραση κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για να καθαρίσει από τα νεκρά ψάρια τις κεντρικές παραλίες στο λιμάνι του Καρλόβασι παρά μόνο κάποιοι τα μάζεψαν σε σωρούς. Για το θέμα προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Σάμου ενώ οι κάτοικοι ζητούν εσπευσμένα την απομάκρυνσή τους καθώς η δυσοσμία είναι έντονη σε όλη την περιοχή.
Διαβάστε επίσης:
Νεκρά ψάρια στη Σάμο

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014, 12:31


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα