Κλειστοί οι Δήμοι της Αττικής

Κλειστοί οι Δήμοι της Αττικής

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012, 14:35

Κλειστοί θα παραμείνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη οι δήμοι της Αττικής, με απόφαση της ΠΕΔΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για τον οικονομικό στραγγαλισμό της Αυτοδιοίκησης».

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, των φορέων των προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας και κατοίκων, ενώ στην κινητοποίηση θα κατέλθουν και απορριμματοφόρα.

Σύμφωνα με την ΠΕΔΑ, οι δήμοι της Αττικής διεκδικούν τη διατήρηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων ΚΑΠ τουλάχιστον στα 2,7 δισ. για το 2012 και αντιδρούν «στις αιφνιδιαστικές και εξοντωτικές πρόσφατες μειώσεις που διαμορφώνουν τη μηνιαία δόση των ΚΑΠ σε επίπεδα κάτω από τις στοιχειώδεις λειτουργικές δαπάνες της Αυτοδιοίκησης με αποτέλεσμα οι Δήμοι να οδηγούνται στο κλείσιμο».

Για την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι ορίστηκε και η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με αντικείμενο τα οικονομικά προβλήματα στους ΟΤΑ.

Τα αποτελέσματα της συνάντησης θα αποτιμηθούν σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που θα ακολουθήσει στις 15.00. Θα συζητηθούν ακόμη τα θέματα της χρηματοδότησης των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και των ΚΔΑΠ.

Την επόμενη ημέρα θα συγκληθεί έκτακτο συνέδριο της Ένωσης.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012, 14:35


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα