Σε διευκολύνσεις προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, τους επιβάτες των πλοίων, αλλά και τους ιδιοκτήτες των φορτηγών θα προχωρήσει, όπως εξήγγειλε, ο Οργανισμός Λιμένα Λαυρίου (ΟΛΛ ΑΕ), με αφορμή την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, στη φετινή προκήρυξη για τις άγονες γραμμές, να δώσει τη δυνατότητα στις πλοιοκτήτριες εταιρείες, να επιλέξουν ως λιμάνι αφετηρίας το Λαύριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των επιβατών, ο ΟΛΛ ΑΕ προτίθεται σε συνεργασία με τον δήμο Λαυρεωτικής και το ΚΤΕΛ Αττικής, να δρομολογήσει γραμμή που θα συνδέει απευθείας τον σταθμό του Μετρό και του Προαστιακού στο Κορωπί, με το λιμάνι του Λαυρίου.

Επίσης, προς διευκόλυνση των φορτηγών, θα παρέχει υπηρεσίες τρακτόρευσης διαθέτοντας κατάλληλο εξοπλισμό και προσωπικό, ενώ σε φυλασσόμενο χώρο εντός του λιμανιού θα δίνεται η δυνατότητα παραμονής των οχημάτων μέχρι τη φόρτωση ή την παραλαβή τους.

Σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός σημειώνει ότι παραμένει στη διάθεση των ενδιαφερόμενων εταιρειών για την εξέταση παροχής και άλλων διευκολύνσεων, όπως για παράδειγμα η έκδοση εισιτηρίων και προσθέτει ότι οι εταιρείες που θα επιλέξουν το Λαύριο θα έχουν δρομολόγια με λιγότερα ναυτικά μίλια, λιγότερη κατανάλωση καυσίμου και συνεπώς μειωμένες τιμές και στα εισιτήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το λιμάνι του Λαυρίου δραστηριοποιείται ήδη με δύο πλοία της η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ). Το ένα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Λαύριο-Ψαρά- Μεστά και το άλλο Λαύριο- Άη Στράτη- Λήμνο- Καβάλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, στελέχη της ΝΕΛ, εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταφοράς της γραμμής, για Χίο- Μυτιλήνη στο Λαύριο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης