Δήλωση της βουλευτού Δωδεκανήσου και Τομεάρχη Ναυτιλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μίκας Ιατρίδη, σχετικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από έξι επιχειρηματικούς ομίλους για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. 

«Η εξευτελιστική τιμή πώλησης των μετοχών του ΟΛΠ είναι λογικό να προκαλεί το ενδιαφέρον των επενδυτών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ποια άλλη χώρα, άλλωστε, ο οποιοσδήποτε επιχειρηματικός όμιλος θα μπορούσε να αγοράσει, ολόκληρο, ένα λιμάνι με στρατηγική θέση και τεράστια περιθώρια ανάπτυξης αντί πινακίου φακής και, ταυτόχρονα, να καταστεί ιδιωτικό μονοπώλιο; 

Η εμφάνιση των έξι επιχειρηματικών ομίλων αποδεικνύει ακόμη ότι έχουμε δίκιο όσοι υποστηρίζουμε ότι ο Πειραιάς πρέπει να μείνει σε δημόσιο έλεγχο και να ακολουθήσει, κατά περίπτωση, τη λογική των παραχωρήσεων των δραστηριοτήτων και τη σύναψη στρατηγικών συμμαχιών, με παραπάνω από ένα ιδιώτη ενδιαφερόμενο.

Περαιτέρω, το γεγονός ότι οι κύριοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές είναι, κατά βάση, διαχειριστές διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, αναιρεί το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι οι εν λόγω όμιλοι θα ενδιαφερθούν και για τις άλλες δραστηριότητες του Πειραιά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πιθανότερο είναι, αυτός που θα αγοράσει το λιμάνι, να δώσει τις δραστηριότητες αυτές σε άλλους ενδιαφερόμενους και να κερδίσει ακόμα περισσότερο. Θα κάνει δηλαδή αυτό που μπορεί να κάνει ο ίδιος ο ΟΛΠ και το ελληνικό δημόσιο. 

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στο εγκληματικό ξεπούλημα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, παρά την καθολική αντίδραση όλων των φορέων και των κατοίκων της πόλης, ανεξάρτητα από κομματικές τοποθετήσεις, παραδίδοντας το ως δώρο στους επενδυτές με άτεχνο περιτύλιγμα τη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων».

  

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης