Στο λιμάνι της Πάτρας έφτασε τα ξημερώματα της Τρίτης το Cruise Europa, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο που μετέφερε διασωθέντες από το μοιραίο «Norman Atlantic».

Όπως αναφέρει το patratora.gr, ανάμεσα στους διασωθέντες που μετέφερε το πλοίο στην Πάτρα είναι εννέα Πατρινοί και έξι αλλοδαποί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εννέα Έλληνες είναι οι: Σταυροπούλου Παρασκευή, Λέφα Βαρβάρα, Κουτρόπουλος Παναγιώτης, Δημητρουλάκη Πολιμία, Κούτσης Χρήστος, Κουμουκέλης Παναγιώτης, Μυλωνάς Αντώνης, Κατσαρού-Γιαννοπούλου Βασιλική και Μαντίλας Δημοσθένης. 

Στο πλαίσιο ετοιμότητας υποδοχής των διασωθέντων, στον χώρο υποδοχής βρίσκονταν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, αλλά και δυο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα το Cruise Europa, κατέπλευσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αποβιβάζοντας περίπου 59 διασωθέντες και συνέχισε το ταξίδι του για τον τελικό του προορισμό, το λιμάνι της Πάτρας.

Οι επιβάτες του μοιραίου πλοίου περιγράφουν τις δραματικές ώρες που έζησαν μέχρι την διάσωση τους. «Αναζητώ τον άνδρα μου. Κανείς δεν με ενημερώνει που είναι», δήλωσε μια εμφανώς ταλαιπωρημένη ηλικιωμένη επιβάτης.

«Ευτυχώς που ήρθαν τα σούπερ πούμα και σωθήκαμε. Διαφορετικά θα καιγόμασταν σαν τα ποντίκια», ανέφερε μέλος του πληρώματος του μοιραίου πλοίου.

Ένας νεαρός γιατρός, ο οποίος ταξίδευε με το «Norman Atlantic» έχοντας τελικό προορισμό το Δουβλίνο, όπου και εργάζεται περιγράφει την κατάσταση που επικράτησε στο πλοίο αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο γκαράζ.

«Βρήκαμε καταφύγιο για τέσσερις ώρες στην γέφυρα. Μετά αναγκαστήκαμε να φύγουμε γιατί και εκεί έφτασαν οι φλόγες. Βάρκες δεν είδαμε να πέφτουν, ούτε να οργανώνεται κάτι άμεσα«, για να προσθέσει «συντονισμός δεν υπήρχε, όμως επειδή ξέρω Ιταλικά, άκουγα τον καπετάνιο και το πλήρωμα να ζητούν άμεσα την αποστολή σωστικών συνεργείων».

Συγκινητικές στιγμές εξελίχθηκαν στο χώρο υποδοχής, όταν συγγενείς μετά τις εφιαλτικές ώρες αγωνίας που πέρασαν, μέχρι να μάθουν νέα για την τύχη των οικείων τους, τους ξαναέσφιξαν στην αγκαλιά τους

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης