ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, απαντώντας σε ερωτήσεις  Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας, για τα δικαστήρια του Πειραιά, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση (16/10/13) του Δημοτικού Συμβουλίου, τόνισε μεταξύ άλλων:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των δικηγόρων, που ελήφθη σε μια μοναδική πλειοψηφία για δημοκρατική διαδικασία, ταυτίζονται οι απόψεις μου.

Δεν θέλω να πω εγώ εδώ – το είπατε εσείς –  ότι η ηγεσία, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου, η πλειοψηφία του, επιχείρησε να παραπλανήσει την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Θα έλεγα όμως, ότι επιχείρησε να παρακάμψει την πόλη και τους φορείς της. Και το έκανε αυτό – λέει –  με κάποια έπαρση. Αυτό δεν εκπέμπει δημοκρατία και αυτό δεν το αφήνουμε να πέσει έτσι.

 

Ενθυμήστε όλοι, ότι σας τηλεφώνησα. Γιατί, αφού καυχάται η πλειοψηφία του Δικηγορικού Συλλόγου ότι μας παρέκαμψε, εγώ ήθελα να συνεννοηθώ. Γιατί εγώ δεν παρακάμπτω την κοινωνία. Επικοινώνησα με τους προέδρους όλων των φορέων,  με δικηγόρους, με τις δημοτικές παρατάξεις μας, με τα κόμματα, με τους Βουλευτές. Δεν θέλω να υπενθυμίσω πόσο διστακτικοί ήσαν και ποιοί ήσαν, για να έχουν αντίρρηση για τη μεταφορά. Γιατί αυτό θα προκαλέσει ρωγμές στη σημερινή μεγάλη συμμαχία.

 

Όσοι ισχυρίζονται ότι η υπόθεση έχει τελειώσει και τα δικαστήρια φεύγουν από τον Πειραιά και  εγκαθίστανται στη Θηβών, ψεύδονται.

Το λέω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και με τη συνάντηση κορυφής που είχα. Ψεύδονται. Δεν έχει τελειώσει. Το θέμα μετά τη συνάντηση Δημάρχου – Πρωθυπουργού, ξανασυζητείται, στη λογική αξιοποίησης του κτιρίου εκείνου και εγώ δηλώνω ως Δήμαρχος ότι αναμένω στον μείζονα Πειραιά την εγκατάσταση και ενός άλλου Υπουργείου.

Είναι και καλοδεχούμενο και χρήσιμο, γι αυτό κατασκευάστηκε. Ασφαλέστατα στη λογική της αναβάθμισης της κτιριακής υποδομής της δικαιοσύνης στον Πειραιά, ώστε να τιμάται και η δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της δικαιοσύνης και οι πολίτες που είναι οι άνθρωποι

στους οποίους  απονέμεται η δικαιοσύνη. Και στη λογική ότι ο Δήμος με τη σημερινή δημοτική πλειοψηφία – και το ξέρει πολύ καλά η

κυβέρνηση – προσφέρει το σύνολο της υποδομής του, σε οικοπεδική ή σε κτιριακή υποδομή. Και γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο λόγος του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι ιδιωτικός λόγος, είναι επίσημο έγγραφο. Δεν υπάρχει πιο επίσημος λόγος. Είναι δεσμευτικός για τον ίδιο, είναι συνεπής από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα και τώρα  έχει τη μεγαλύτερη  μαχητικότητα γιατί δεν συγκρούομαι  με τους δικηγόρους.

 

Ψεύδονται όσοι λένε ότι το θέμα τελείωσε. Ο Βασίλης ο Μιχαλολιάκος λέει ότι τα δικαστήρια δεν θα φύγουν. Αυτό είναι η δική μου εκτίμηση. Η επίσημη είναι ότι δεν τελείωσε τίποτα. Και να μην ψεύδονται.»

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης