Ο Δήμος Κορυδαλλού για τις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης

Ο Δήμος Κορυδαλλού για τις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης

 

 

Σε σχέση με την υπόθεση σύνταξης ληξιαρχικών πράξεων γεννήσεως με βάση απλές υπεύθυνες δηλώσεις και μετά την εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κας Ευτέρπης Γκουτζαμάνη να διενεργηθεί επείγουσα πανελλαδική έκτακτη επιθεώρηση στα βιβλία γεννήσεων των Ληξιαρχείων της τελευταίας πενταετίας, ο Δήμος Κορυδαλλού ενημερώνει:

 

  1. Το Ληξιαρχείο του Δήμου Κορυδαλλού από το 1976 ελέγχεται κάθε χρόνο από τον αρμόδιο Εισαγγελέα για πράξεις του προηγούμενου έτους.
  2. Για το διάστημα που έχει διαταχθεί η έρευνα, από το 2008 έως το 2013, το Ληξιαρχείο Κορυδαλλού έχει συντάξει συνολικά πέντε (5) ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως με βάση υπεύθυνες δηλώσεις, οι οποίες συνοδεύονται είτε από βεβαιώσεις μαίας (με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος) ή από βεβαίωση γιατρού. Όλες δε οι περιπτώσεις δηλώθηκαν εντός της χρονικής προθεσμίας του δεκαημέρου που προβλέπει ο νόμος.
  3. Όσον αφορά στην περίοδο πριν το 2008 έχουν συνταχθεί δύο (2) ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως: α. το 1985 με απλή δήλωση παρουσία μάρτυρα μέσα στο περιθώριο των δέκα ημερών και β. το 1997, όπου δηλώθηκε γέννηση του 1995 η οποία συνοδευόταν από δικαστική απόφαση.
  4. Όλες οι περιπτώσεις υιοθεσιών καταχωρούνται στο Ληξιαρχείο μόνο με δικαστικές αποφάσεις.

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013, 13:56


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα