Ο ΕΣΠ για την εργατική Πρωτομαγιά

Ο ΕΣΠ για την εργατική Πρωτομαγιά

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013, 11:02

 

 

 

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς Γ. Ζησιμάτος, απευθύνει τον ακόλουθο χαιρετισμό:

«Με την ευκαιρία του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ως Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, διερμηνεύοντας και τα αισθήματα του εμπορικού κόσμου της πόλης μας, χαιρετίζω τη σημερινή αγωνιστική συγκέντρωση των συνεργατών μας εργαζομένων.

Η φετινή επέτειος βρίσκει την κοινωνία αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα, ερωτηματικά και έντονο αίσθημα απογοήτευσης. Οι οικονομικές ανατροπές έρχονται η μια μετά την άλλη, τα εισοδήματα συρρικνώνονται, η ανεργία καλπάζει και έχει φτάσει σε νούμερα θλιβερά και επικίνδυνα και σε συνδυασμό με τους αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, δημιουργούνται καθημερινά συνθήκες ανασφάλειας, φόβου, αβεβαιότητας και απορύθμισης. Η κρίση παραμένει, χωρίς ορατή διέξοδο και το χειρότερο είναι, ότι είμαστε αναγκασμένοι να επιδείξουμε πολύ μεγαλύτερη υπομονή, να πληρώσουμε ακόμη περισσότερα, να αγωνιστούμε πιο σκληρά και να υποστούμε περαιτέρω μείωση του βιοτικού μας επιπέδου. 

Σε μια εποχή που ο μικρομεσαίος έμπορος του Πειραιά  δίνει πραγματικό αγώνα για την επιβίωσή του προσπαθώντας να διατηρήσει θέσεις εργασίας μέσα στη λαίλαπα της ύφεσης, ενώνουμε τη φωνή αγωνίας και τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους στέλνοντας δυνατά μηνύματα σε όλους, ότι συνεχίζουμε τον αγώνα μας όχι μόνο για να δικαιώσουμε εκείνους που έδωσαν κάποτε τη ζωή τους για να υπερασπιστούν τας δικαιώματά τους, αλλά και για να καταστήσουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι για την Ελλάδα και τους Έλληνες αξίζει ένα καλύτερο μέλλον.

 

Όσον αφορά την εμμονή της πολιτικής ηγεσίας για λειτουργία καταστημάτων της Κυριακές και την ως εκ τούτου κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ερήμην των ανθρώπων που λειτουργούν τα καταστήματά τους και των εργαζομένων, δηλώνουμε ότι για τον εμπορικό κόσμο το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, είναι αδιαπραγμάτευτο.

 

Για εμάς κυρίαρχος στόχος παραμένει η δημιουργία ενός μοντέλου ανάπτυξης με στρατηγικές επενδύσεις, εκσυγχρονισμό των θεσμών, δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος για την επιχειρηματικότητα, που αποτελεί το μέλλον της οικονομίας, τη βάση της ανάπτυξης, την ελπίδα δημιουργίας θέσεων εργασίας».

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013, 11:05


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα