Όλος ο καλός ο κόσμος στο «Μέγαρο» του Πειραιά!

Όλος ο καλός ο κόσμος στο «Μέγαρο» του Πειραιά!

 

Κόσμος και κοσμάκης χθες βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο στα επίσημα εγκαίνια. Κεντρικό πρόσωπο ποιος άλλος ο Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος ο οποίος «φούσκωνε» από περηφάνια και καλά έκανε, εδώ που τα λέμε. Η ιστορία θα γράψει ότι επί των ημερών του άνοιξε και πάλι ένα ιστορικό θέατρο που χτίστηκε τον 19ο αιώνα και σώζεται μέχρι σήμερα.

Το θέατρο είναι πραγματικά ένα στολίδι. Καταπληκτικοί χώροι μέσα, άνετοι με πολλές θέσεις και με άρτιο προσωπικό, ταξιθέτριες σε στυλ … αεροσυνοδών και στο ντύσιμο, αλλά κυρίως με καταπληκτική ακουστική που είναι και το ζητούμενο σε ένα θέατρο.

Εκτός του μισού υπουργικού συμβουλίου και την παρουσία φυσικά του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων, ποιους άλλους … πήρε το μάτι μας.

Όλοι οι εκπρόσωποι και φορείς του Πειραιά. Από εμπορικούς συλλόγους, δικηγορικό, εκκλησία,  κτλ.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης βγήκε ενθουσιασμένος  από την παράσταση, όπως και ο γιος του Γιώργος. Ο Μίνωας Κυριακού με τη σύζυγό του, ο εφοπλιστής Προκοπίου, ο Γιάννης Σμαραγδής, ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Νόνικα Γαληνέα, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Δημήτρης Λιγνάδης. Ο Γιάννης Μπέζος, ο οποίος τραγούδησε εκπληκτικά το όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά, με φόντο τους αξέχαστους ρεμπέτες Παπαϊωάννου, Τσιτσάνη, Βαμβακάρη.

Η Ειρήνη Νικολοπούλου και η Ελεονόρα Μελέτη ήταν εκεί. Ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος. Και πόσοι άλλοι.

Ήταν πραγματικά μια μαγική βραδιά.

Και οι χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού καταπληκτικές.

Ο κόσμος χειροκροτούσε ασταμάτητα.  Εξαιρετική στιγμή η ιστορία του Πειραιά μέσα από βίντεο γουόλ σε ασπρόμαυρο φόντο με ερμηνείες  ιστορικών τραγουδιών στην σκηνή από γνωστούς και όχι μόνο καλλιτέχνες.

Χαρακτηριστική σκηνή όταν η τραγουδίστρια ερμήνευε το αγάπη που γινες δίκοπο μαχαίρι, και  ζούσαμε πάλι τις στιγμές της Στέλλας. Εξαιρετικό.

Από σήμερα το θέατρο διατίθεται στον λαό του Πειραιά και όχι μόνο. Για παραστάσεις μοναδικές. Ας τις απολαύσουμε όλοι μας σε έναν ιστορικό χώρο.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013, 06:03


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα