Όταν τα μυαλά του έλληνα φουσκώνουν!

Όταν τα μυαλά του έλληνα φουσκώνουν!

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013, 17:36

 

 

Το έχουμε στο αίμα μας, να ανεβάζουμε στα ουράνια την όποια και δήθεν πολλές φορές επιτυχία, αλλά και να ρίχνουμε στην τρύπα που έριξε ο … Λεονάιντας τους απεσταλμένους του Ξέρξη στη Σπάρτη!

Μια μέση κατάσταση, ψύχραιμη βρε παιδί μου είναι αδύνατο να βρούμε.

Ο λόγος για το μπάσκετ, το οποίο μας έχει δώσει ουκ ολίγες φορές, χαρές που μας έκαναν να ξεχαστούμε για λίγο από τα δεινά που τραβά αυτή η χώρα.

Ανοίγω μια παρένθεση για να σημειώσω ως άρρωστος «γαύρος» που ναι μεν το χει καταλάβει αλλά δεν μπορεί να κάνει και διαφορετικά, ότι οι νίκες ή οι ήττες είναι με΄σα στο πρόγραμμα. Κι αν η ομάδα σηκώσει ένα κύπελλο, εκείνος που θα το χαρεί πιο πολύ είναι ο παίκτης της ομάδας που θα πάρει και το πριμ. Εμάς ο μισθός, ίδιος θα μείνει. Αλλά είπαμε, η ηθική ικανοποίηση είναι αυτή που μετράει. Κλείνει η παρένθεση.

Όταν ξεκινούσε το Ευρωμπάσκετ και μετά τις πρώτες νίκες, οι …άσοι της αθλητικής πένας, μας έλεγαν ότι αυτή η ομάδα πάει για μετάλλιο,  ότι δεν είμαστε στην ελίτ της ευρώπης, είμαστε η ελίτ και άλλα τέτοια όμορφα, που βέβαια πουλούσαν.

Όμως, όλοι αυτοί που μας γράφουν αυτά τα ωραία, ξεχνούν να γράψουν και μια σημαντική λεπτομέρεια. Ότι παίζουν και οι άλλοι!

Και αν ακόμη είσαι υπερομάδα όπως γράφτηκε, θα πρέπει να το αποδεικνύεις αυτό στο γήπεδο.

Δεν μ αρέσει μετά από αποτυχίες να γράφω μίζερες απόψεις, αλλά δυστυχώς κάποιες πένες, φουσκώνουν τα μυαλά του έλληνα που δεν θέλει και πολύ.

Μια χαρά ομάδα έχουμε και πιθανά στη δεύτερη φάση να πάει «τρένο» στους 8 με τρεις νίκες.

Αν παίξει όμως. Γιατί κάναμε ότι έπρεπε στην αρχή και επαναπαυθήκαμε. Κι όπως είπε και ο συμπαθής, αλλά νέος και τεστάροντας τις δυνάμεις του και αυτός σε τέτοιο επίπεδο προπονητής μας Τρινκιέρι, αν δεν λασπώσεις το πουκάμισο…!

Κι επειδή στα ομαδικά αθλήματα όλα ξεκινούν από την άμυνα, αν δεν τρέξεις και μαρκάρεις, εν ολίγοις αν δεν έχεις καλή φυσική κατάσταση, γιοκ!

Αυτά, γιατί κάτι μάθαμε κι εμείς στα παιδικά μας τα χρόνια από τη σπυριάρα.

Όπως και να χει, αντιλαμβάνομαι την ανάγκη του έλληνα να δει μια άσπρη μέρα έστω μέσα από ένα αθλητικό γεγονός, αλλά καλό θα είναι να είμαστε προσγειωμένοι.

Το αποτέλεσμα, έρχεται πάντα μέσα από σκληρή δουλειά. Κι αυτή η ομάδα είναι νέα ακόμη κι έχει δρόμο μπροστά της. Αν φτάσει μέχρι τα μετάλλια, θα είναι πραγματικός άθλος.

Και μια συμβουλή προς τους παίκτες. Ας μη διαβάζουν εφημερίδες πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων. Έχουν ειδικούς να τους κρίνουν. Εκείνους που έχουν φάει τη ζωή τους στα γήπεδα.

Κι όχι δημοσιογράφοι … transformers, που ανάλογα με το άθλημα μεταμορφώνονται στον γνώστη του!

Ζ.Σ.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013, 17:38


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα