Περιοδεία στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την πλατεία Πηγάδας και στην λαϊκή αγορά πραγματοποίησε, σήμερα, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας μαζί με πολυμελή ομάδα στελεχών της δημοτικής κίνησης  «Το Λιμάνι της Αγωνίας- Πειραιάς η πόλη μας».
Ο Θοδωρής Δρίτσας έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους, συνομίλησε μαζί τους και άκουσε τις απόψεις τους για όλα τα χρονίζοντα και καινούργια προβλήματα της περιοχής και τα στελέχη της Κίνησης όπως κάνουν εδώ και χρόνια τα κατέγραψαν για να γίνει επεξεργασία προτάσεων και παρεμβάσεων.
Οι περισσότεροι κάτοικοι επικέντρωσαν σε προβλήματα της ευρύτερης περιοχής τονίζοντας ότι πολλές γειτονιές παρουσιάζουν εγκατάλειψη στους δρόμους, στα πεζοδρόμια και στον φωτισμό.
Επίσης, πολλοί καταστηματάρχες έθεσαν στον Θοδωρή Δρίτσα το εύλογο αίτημα της λήψης προληπτικών μέτρων στην διάρκεια των έργων της ανάπλασης της πλατείας Πηγάδας, στην οποία όλοι συμφωνούμε, ώστε να μην υποχρεωθούν τα καταστήματα να περιορίσουν την λειτουργία τους ή και να την αναστείλουν στην διάρκεια των ερχόμενων μηνών, που έχουν την μεγαλύτερη κίνηση.
Επιπλέον, πολλοί κάτοικοι έθεσαν το θέμα της επικινδυνότητας της λεωφόρου Χατζηκυριακού επειδή μετά από τις μονοδρομήσεις έγινε δρόμος σχεδόν ταχείας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κίνδυνοι για τους πεζούς. 
Γι’ αυτό, συμφώνησαν με τον Θοδωρή Δρίτσα, να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις, όπως τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών, εμφανή χάραξη διαβάσεων και άλλα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των πεζών.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε ότι αποτελούν προτεραιότητα του συνδυασμού και θα φανεί στην εξειδίκευση του προγράμματος του συνδυασμού για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών ενώ σε πρώτη προτεραιότητα θα τεθούν μέτρα για την αναβάθμιση των Κοινοτικών Συμβουλίων αλλά και για την πραγματοποίηση Συνελεύσεων Πολιτών, ώστε να εξασφαλίζεται η συμμετοχή τους σε όλη την διάρκεια της δημαρχιακής θητείας.
Ο Θοδωρής Δρίτσας απαντώντας σε σχετική ερώτηση υπογράμμισε ότι «έχουμε καταθέσει δημόσια πρόταση προς τον κ. Β. Μιχαλολιάκο για να γίνουν δημόσιες συζητήσεις με την συμμετοχή όλων των υποψηφίων δημάρχων  για συγκεκριμένα θέματα. Εφόσον αποδεχτούν την πρότασή μας μπορεί οι συζητήσεις να γίνουν μια σε κάθε Κοινότητα. Έτσι, θα αποκτήσει ουσιαστικό νόημα η προεκλογική περίοδος και κάθε δημότης θα έχει την δυνατότητα συμμετοχής. Πιστεύω από αυτόν τον διάλογο μόνο οφέλη θα έχει η πόλη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης