Περιοδεία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων σε Αγκίστρι - Αίγινα

Περιοδεία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων σε Αγκίστρι - Αίγινα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014, 12:32

Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Τάκης Χατζηπέρος, την Πέμπτη 19/6 επισκέφθηκε το Αγκίστρι, όπου είχε συνάντηση με Δημοτικούς Συμβούλους και κατοίκους του νησιού. Αφού τους ευχαρίστησε για τη στήριξη στις πρόσφατες Περιφερειακές εκλογές, είχε διεξοδική συζήτηση μαζί τους, σχετικά με τα προβλήματα και τις προοπτικές του νησιού.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το λιμάνι, όπου διαπίστωσε την επικίνδυνη για τα μεγάλα οχήματα υφιστάμενη διάβρωση κι έδωσε οδηγίες, για κατάλληλη σήμανση προς αποφυγήν ατυχήματος, μέχρι την οριστική αποκατάστασή του.
Επισκέφθηκε το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), τη χωματερή, όπου γίνονται εργασίες αποκατάστασης, τις δεξαμενές πόσιμου νερού, τις νέες εγκαταστάσεις σταθμού αφαλάτωσης, τις αντιπυρικές ζώνες, όπου διαπίστωσε την καλή κατάστασή τους και τους λοιπούς οικισμούς του νησιού.
Την Παρασκευή και το Σάββατο 20 & 21/6 αντίστοιχα, επισκέφθηκε την Αίγινα, όπου συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Δημήτρη Μούρτζη, καθώς και με το Δήμαρχο Αγκιστρίου κ. Γιάννη Αθανασίου.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο και τον ΣΜΑ, όπου διαπίστωσε την προβληματική κατάσταση των οχημάτων και της εγκατάστασης.
Συναντήθηκε με κατοίκους της Αίγινας, την Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ και συμμετείχε σε λαϊκή συνέλευση στην Αγία Μαρίνα, όπου συζήτησε τα προβλήματα της περιοχής με τους επαγγελματίες, οι οποίοι δοκιμάζονται ιδιαίτερα, κυρίως, λόγω της κακής θαλάσσιας και χερσαίας συγκοινωνίας. Ακολούθως, επισκέφτηκε την Κυψέλη και την Πέρδικα, όπου και συνομίλησε με τους κατοίκους, για τα προβλήματα που τους απασχολούν.
Το Σάββατο (21/06), είχε κοινή συνάντηση με τον απερχόμενο Δήμαρχο Αίγινας κ. Θεοδόση Σακκιώτη και τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Αίγινας κ. Δημήτρη Μούρτζη και Αγκιστρίου κ. Γιάννη Αθανασίου, όπου και ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα προβλήματα ύδρευσης [υποθαλάσσιου αγωγού, σύνδεση με Σαλαμίνα], διαχείρισης υγρών και στερεών αποβλήτων, του λιμανιού, των επικείμενων οδικών έργων, για τα οποία επεσήμανε ότι πρέπει να γίνονται με σωστό προγραμματισμό, συντονισμό και βέβαια σε κατάλληλο χρόνο, έτσι ώστε, να υπάρχει η ελάχιστη δυνατή όχληση σε κατοίκους, επισκέπτες κι επαγγελματίες.
Επίσης συναντήθηκε με αγρότες και κτηνοτρόφους και συζήτησε τα προβλήματά τους.
Το γενικό συμπέρασμα του νέου Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Χατζηπέρου, από τις επισκέψεις του στα νησιά του Αργοσαρωνικού, είναι ο διαφορετικός χαρακτήρας των προβλημάτων απ' αυτά της χερσαίας περιοχής της Περιφέρειας και βέβαια, η αντιμετώπισή τους, για την οποία πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη, η νησιωτικότητα. 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014, 12:34


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα