Σημαντικές απώλειες κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου, καθώς οι ανανεωμένες ανησυχίες για την Ευρωζώνη ώθησαν το δολάριο σε υψηλό δύο ετών έναντι του ευρώ, καθιστώντας ακριβότερο το εμπόρευμα.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε κατά 2,08 δολάρια ή 2,4% στα 83,91 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αποκλιμάκωση της τιμής του πετρελαίου βοήθησε και η παρέμβαση της νορβηγικής κυβέρνησης για τη διακοπή της απεργίας των εργαζόμενων στον κλάδο πετρελαίου που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πλήρη παύση της παραγωγής πετρελαίου της χώρας τις προσεχείς ημέρες.

Στο μεταξύ η αμερικανική υπηρεσία Πληροφορίας Ενέργειας (EIA) υποβάθμισε σήμερα σημαντικά τις εκτιμήσεις της για την τιμή του αργού, τύπου light sweet, το 2012, κάνοντας λόγο για μέση τιμή 92,83 δολαρίων το βαρέλι το 2012, έναντι 97 δολαρίων που είχε προβλέψει τον Ιούνιο.

Για πρώτη φορά η υπηρεσία υποβάθμισε και τις εκτιμήσεις για το αργό, τύπου brent, προβλέποντας μέση τιμή τα 106 δολάρια το τρέχον έτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ το φυσικό αέριο, παραδόσεως Αυγούστου έχασε 15 σεντς ή 5,1% στα 2,74 δολάρια ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες.

Πηγή:capital
Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης