Συμμετέχουν οι λιμενεργάτες στην απεργία

Συμμετέχουν οι λιμενεργάτες στην απεργία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012, 12:23

Η Ένωση Λιμενεργατών και Σύνδεσμος Εποπτών-Αρχιεργατών ΟΛΠ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Συμμετέχουμε στην 24ωρη Γενική Απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και τα εργατικά κέντρα για την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουμε μαζικά την απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 11:00 στο Πεδίο του Άρεως και την πορεία που θα ακολουθήσει. Με την μαζική συμμετοχή μας στην πανεργατική απεργία, στέλνουμε δυνατό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής μακριά από την διαχείριση και την ηττοπάθεια, με ενωτικό, ταξικό, αγωνιστικό προσανατολισμό.

Τα αντεργατικά μέτρα της συγκυβέρνησης και της τρόικας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και θυσιάζουν ότι έχει απομείνει όρθιο στην ελληνική κοινωνία στο βωμό του νεοφιλευθερισμού. Θα μας βρουν απέναντι τους ενωμένους γιατί η ενότητα είναι η μοναδική διέξοδος ελπίδας για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους που βρίσκονται καθημερινά στο στόχαστρο των πολιτικών των μνημονίων.

Η κριτική που ασκείται στις πλειοψηφίες του Συνδικαλιστικού κινήματος για την τακτική της αδράνειας που επιλέγουν, δεν πρέπει να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την μαζική συμμετοχή στην απεργία. Αντίθετα, όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουμε την υπόθεση της απεργίας στα χέρια μας, να αναδειχθούμε σε πρωταγωνιστές των αντιστάσεων και να συγκροτήσουμε, το αναγκαίο ενωτικό ταξικό αγωνιστικό, συνδικαλιστικό και πολιτικό ρεύμα, για μια ανατρεπτική πολιτική πορεία που θα έχει συνέχεια και δεν θα είναι μια αποσπασματική χωρίς στόχο κινητοποίηση.

Μαζί με τα γενικότερα αιτήματα του κόσμου της εργασίας για αποδέσμευση από τα μνημόνια και τα νέα εφιαλτικά μέτρα των 15 δις Ευρώ, για δημιουργία δίκαιου φορολογικού συστήματος, προστασία των μισθών και των συντάξεων και προστασία των ανέργων και των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, προσθέτουμε και τα δικά μας αιτήματα και ειδικότερα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα εξομοιώνει μισθολογικά τους νεότερους με τους παλαιότερους συναδέλφους και το σταμάτημα των άδικων περικοπών του ν.4024/11 που στερεί σημαντικό εισόδημα από τις οικογένειες μας και εμποδίζει τον ΟΛΠ να λειτουργήσει αναπτυξιακά στο ακραία ανταγωνιστικό περιβάλλον που οδηγήθηκε μετά την παραχώρηση της Προβλήτας ΙΙ στην COSCO.

Είναι η ώρα συνάδελφοι να ανατραπεί συνολικά η νεοφιλελεύθερη πολιτική που μας έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση και είναι δική μας ευθύνη να πετύχει η απεργία στις 26 Σεπτεμβρίου. Η μαζική συμμετοχή μας θα δώσει το μήνυμα στις συνδικαλιστικές ηγεσίες ότι πρέπει να οργανωθεί η αντίσταση και η πάλη έτσι ώστε να τερματιστεί η επίθεση στον κόσμο της εργασίας, στους συνταξιούχους, στους ανέργους και στους νέους του λαού μας που δεν βλέπουν μέλλον στη χώρα και αναζητούν δουλειά και προοπτική στο εξωτερικό.

Είναι χρέος του καθενός μας να αντισταθούμε και να βρούμε συλλογικούς τρόπους αντίδρασης στα σχέδια τους.

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 26/9

στις 11:00 στο Πεδίο του Άρεως»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012, 12:24


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα