Στο πλαίσιο των τακτικών ενημερωτικών συναντήσεων με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Β’ Πειραιά, η βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στα ζητήματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση και το ασφυκτικό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί στους Δήμους με τις περικοπές πόρων πάνω από 60%, τις απολύσεις προσωπικού και την κατάργηση υπηρεσιών εν μια νυκτί της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων. 
Η κα Γιαννακάκη υπογράμμισε την αντίθεση της ΔΗΜΑΡ στην αποδυνάμωση και απαξίωση της αυτοδιοίκησης, η οποία υποκαθιστά σήμερα το ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος. Τόνισε επίσης ότι ο ξαφνικός θάνατος δομών και υπηρεσιών, όπως και οι οριζόντιες απολύσεις, δεν αποτελούν μεταρρύθμιση, δεν συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση του κράτους και τάχθηκε υπέρ της ορθολογικής κατανομής του προσωπικού μέσω της κινητικότητας. 
Στη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά την βουλευτή για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη και λύνουν σοβαρά ζητήματα έλλειψης υποδομών, όπως ο νέος ιδιόκτητος Βρεφονηπιακός Σταθμός, το 2ο Κλειστό Γυμναστήριο στον Άνω Κορυδαλλό, οι αναπλάσεις της οδού Δημητρακοπούλου και της πλατείας Μέμου. Ειδική αναφορά έγινε στο μεγάλο έργο του Δημαρχείου, το οποίο θα λειτουργήσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη, παρέχοντας άριστες συνθήκες εξυπηρέτησης των πολιτών, ενώ θα έχει σημαντικό δημοσιονομικό όφελος για τον Δήμο με την εξοικονόμηση χρημάτων που δαπανώνται έως σήμερα σε ενοίκια. 
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε τη συμπαράσταση της στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής και υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ο Δήμος Κορυδαλλού αξιοποιεί εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα για έργα υποδομής και ανάπτυξης, χωρίς να επιβαρύνει τους δημότες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης