ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανεργία, που έχει μετατραπεί σε «μάστιγα» για το Πέραμα ως συνέπεια και του μαρασμού της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση του Δημάρχου, Παντελή Ζουμπούλη με τον Υπουργό Εργασίας.

Ο Δήμαρχος εξέθεσε στον κ.Γιάννη Βρούτση την κατάσταση που επικρατεί στο Πέραμα, μια από τις πόλεις όπου τα ποσοστά ανεργίας είναι ιδιαίτερα υψηλά και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης αποτελεί, όπως τόνισε, «κάτι παραπάνω από επιτακτική ανάγκη». Όπως εξήγησε ο κ.Ζουμπούλης, η οικονομική κρίση επιδείνωσε την έλλειψη θέσεων εργασίας που ούτως ή άλλως προϋπήρχε. Παράλληλα η διαρκώς φθίνουσα πορεία που «καταγράφει» η απασχόληση στην Ν/Ζ επιτείνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα. Γι αυτό και ζήτησε από τον Υπουργό αλλά και δια μέσου αυτού, από όλους τους συναρμόδιους υπουργούς της Κυβέρνησης, να βρεθούν λύσεις και να αρθούν τα εμπόδια που δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη της Ζώνης ώστε «να έρθουν δουλειές στο Πέραμα και να ανοίξουν θέσεις εργασίας για εκατοντάδες, που σήμερα βρίσκονται στην ανεργία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο κ.Βρούτσης δήλωσε ότι η Κυβέρνηση εργάζεται για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της  Ν/Ζ ώστε να αξιοποιηθεί το συγκριτικό πλεονέκτημα, που φυσικά είναι το άριστα καταρτισμένο προσωπικό που απασχολείται στη Ζώνη με την ναυπηγοεπισκευή.

Επίσης ο υπουργός, ικανοποίησε το αίτημα του κ.Ζουμπούλη να αυξηθεί στους 70 ο αριθμός των ατόμων που θα να προσληφθούν στον Δήμο, με σύμβαση πέντε μηνών και μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι απαραίτητες διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη Νοεμβρίου. Ο Δήμος σχεδιάζει να απορροφηθούν 10 άτομα σε παιδικούς σταθμούς, 10 ως διοικητικό προσωπικό και οι υπόλοιποι σε θέσεις γενικών καθηκόντων (καθαριότητα, φύλαξη κα)

Τέλος, συζήτησαν και για τα τρία οικόπεδα που έχουν είναι στην κυριότητα του Υπουργείου Εργασίας – πρόκειται για τα παλιά προσφυγικά- τα οποία ο Δήμος θέλει να τα αξιοποιήσει για την ανέγερση ενός γηροκομείου (πλησίον του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου), ενός χώρου πολιτισμού και ενός κτηρίου πολλαπλών χρήσεων για τη στέγαση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και ο κ.Βρούτσης ήταν θετικός στο αίτημα του Δημάρχου.

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης