ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη συντηρητική κατάσχεση του 50% του Σταδίου Καραϊσκάκη το οποίο ανήκει στον προφυλακισμένο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη διέταξε η ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Πέμπτης!
Σημειώνεται ότι η απόφαση της ανακρίτριας έρχεται να επικυρώσει προηγούμενη διάταξη του εισαγγελέα, Γιάννη Δραγάτση.

Στόχος της συντηρητικής κατάσχεσης είναι να διασφαλιστεί μέρος των απαιτήσεων των μετόχων της Proton Bank. Υπενθυμίζεται ότι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, που είναι προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό κατηγορείται για απάτη – μαμούθ ύψους άνω των 700 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σ’ εκείνο που φέρεται να υπεξαίρεσε από την τράπεζα της οποίας ήταν πρόεδρος.
Συγκεκριμένα ο επιχειρηματίας και οι συνεργάτες του κατηγορούνται ότι κατεύθυναν τεράστια κονδύλια από τα ταμεία της Proton Bank σε εταιρείες συμφερόντων τους ζημιώνοντας έτσι την τράπεζα.

Νομικοί κύκλοι εξηγούσαν ότι επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτε στο καθεστώς λειτουργίας του «Σταδίου Γ. Καραϊσκάκης», έδρα του Ολυμπιακού, αφού η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα στοχεύει στην κατ’ αρχήν προστασία μελλοντικών ενδεχόμενων απαιτήσεων των μετόχων της τράπεζας.
Πολύ περισσότερο δε η απόφαση αυτή δεν επηρεάζει την ΠΑΕ Ολυμπιακός που είναι διαφορετικό νομικό πρόσωπο και δεν σχετίζεται με την «Καραϊσκάκης ΑΕ», την εταιρεία που έχει στην ιδιοκτησία της το Στάδιο, το 50% του οποίου ανήκει στον Λ. Λαυρεντιάδη. Το ποσοστό αυτό είχε αγοράσει το 2009 έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ από τον τότε ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και της «Καραϊσκάκης Α. Ε.» Σωκράτη Κόκκαλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης