ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ναυτιλιακός κλάδος στη χώρα μας συνεισφέρει περίπου 13,4 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 6% του ελληνικού ΑΕΠ, βάσει στατιστικών του 2010, ενώ σε αυτόν απασχολούνται περισσότερα από 160.000 άτομα, όπως δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης στο τρίτο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Σύμφωνα με τον υπουργό, η ναυτιλία και ο εφοπλισμός έχουν βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο μιας λαϊκιστικής κριτικής ότι δεν προσφέρουν όσο θα έπρεπε για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ακόμη ότι το υπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προσπαθεί να δώσει περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης και ευχαρίστησε και τις δύο πλευρές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τα λιμάνια δήλωσε ότι αυτά πρέπει να γίνουν πραγματικοί «πόλοι ανάπτυξης» για τις περιοχές τους, διαχέοντας πλούτο και νέες θέσεις εργασίας στις τοπικές κοινωνίες και χαρακτηρίζοντας επιτυχημένο το παράδειγμα της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε, τέλος, πως μέσα από την ιδιωτικοποίησή του παρά τα προσκόμματα, το λιμάνι του Πειραιά μπορεί να αποτελέσει το πιο κεντρικό λιμάνι της Μεσογείου για τα επόμενα 25 χρόνια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης