Στα ύψη ο υδράργυρος

Στα ύψη ο υδράργυρος

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012, 13:55

Στα ύψη έχει σκαρφαλώσει και σήμερα ο υδράργυρος κυρίως στα ανατολικά. Από το απόγευμα θα υπάρξει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια, ενώ ανάσα δροσιάς σε όλη τη χώρα αναμένεται από αύριο.

Το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες στα βορειοανατολικά και σταδιακά θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί βοριάδες.

Στην Αττική το θερμόμετρο θα δείξει από 25 έως 41 βαθμούς Κελσίου. Σε παραθαλάσσιες περιοχές η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.

Οι άνεμοι πνέουν αρχικά ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και τη νύχτα θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με τάση ενίσχυσης κυρίως στα ανατολικά.

Στη Θεσσαλονίκη βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και μετά το μεσημέρι είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Αισθητή πτώση θα υπάρξει από το απόγευμα.

Οι άνεμοι πνέουν αρχικά ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, αλλά γρήγορα θα επικρατήσουν βόρειοι οι οποίοι βαθμιαία θα ενισχυθούν και μέχρι το βράδυ θα φτάσουν τα 7 και πιθανώς πρόσκαιρα τα 8 μποφόρ.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών.

Άνεμοι: αρχικά ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Γρήγορα θα επικρατήσουν βόρειοι οι οποίοι βαθμιαία θα ενισχυθούν και μέχρι το βράδυ θα φτάσουν τα 7 και πιθανώς πρόσκαιρα τα 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Από το απόγευμα σε αισθητή πτώση.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά και στα υπόλοιπα ορεινά.

Άνεμοι: αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Πολύ γρήγορα θα ενισχυθούν και από το απόγευμα στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 7 και πιθανώς τα 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Από το απόγευμα σε αισθητή πτώση.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στη Θεσσαλία και στα υπόλοιπα ορεινά. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στη Θεσσαλία.

Άνεμοι: αρχικά ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ αλλά βαθμιαία θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί και θα ενισχυθούν κυρίως στα βόρεια όπου το βράδυ θα φτάσουν τα 7 και πιθανώς τα 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 25 έως 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: αρχικά ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ αλλά από το απόγευμα θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις από το μεσημέρι στα βόρεια.

Άνεμοι: στα βόρεια αρχικά ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ αλλά από το μεσημέρι θα επικρατήσουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ σε αισθητή πτώση στα βόρεια.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012, 13:55


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα