Στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του λιμανιού του Πειραιά αναφέρονται σήμερα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

«Και όμως η Ελλάδα πουλά» είναι ο τίτλος άρθρου της «Handelsblatt», η οποία τονίζει ότι, αν και αρχικά η ελληνική κυβέρνηση είχε σταματήσει όλες τις ιδιωτικοποιήσεις, τώρα προκειμένου να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της χώρας αποφάσισε να αλλάξει στάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι προφανώς η Ελλάδα υπέκυψε στις πιέσεις των πιστωτών της για να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του 51% του Πειραιά.

Την ίδια εκτίμηση εκφράζει και η «Frankfurter Allgemeine», η οποία αναφέρει ότι τρεις ξένες εταιρείες αναμένεται να υποβάλουν προτάσεις για την απόκτηση των μετοχών του ΟΛΠ.

Πιο σκληρό τόνο υιοθετούν η «Rheinische Post, η οποία γράφει ότι η Ελλάδα προφανώς θέλει να πουλήσει τα ασημικά της για να αντιμετωπίσει την κρίση, και το «Der Spiegel».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάτι γίνεται στην Αθήνα: έπειτα από μακρά περίοδο μπλοκαρίσματος η ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησε τις διαδικασίες για την πώληση του λιμανιού του Πειραιά. Με αυτόν τον τρόπο η χώρα αντιμετωπίζει την πίεση των πιστωτών της» τονίζει το γερμανικό περιοδικό.

Παράλληλα, το «Spiegel» προσθέτει ότι η πώληση του Πειραιά αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα για τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της.

Διαβάστε επίσης: Τρεις “μνηστήρες” για τον ΟΛΠ
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015, 14:16

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης