ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα πλαίσια υλοποίησης του έργου CUSTOMMED, στις 11 και 12 Απριλίου 2013 συνέρχονται στον ΟΛΠ A.E. οι εταίροι του έργου, προερχόμενοι από την Ιορδανία, το Λίβανο, την Ιταλία και την Ισπανία. Σκοπός της σύσκεψης είναι η συνεργασία και η ανταλλαγή γνώσεων, απόψεων και καλών πρακτικών μεταξύ των εταίρων και των Ελληνικών Αρχών (ΟΛΠ και Τελωνειακές Αρχές) στις υφιστάμενες τελωνειακές και λιμενικές διαδικασίες, που διέπουν τη διακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων (import, export, transshipment) με πλοίο, τρένο η TIR. Επιπρόσθετα, θα αναπτυχθούν θέματα ασφάλειας στη διακίνηση ως και πιθανές διαδικασίες, που στοχεύουν στη διευκόλυνση και επιτάχυνση της εμπορικής δραστηριότητας

Ο ΟΛΠ Α.Ε. μέσω του European Neighbourhood and Partnership Instrument (ENPI)-Mediterranean Sea Basin Joint Operational Programme (EC Decision C (2008) 4242) συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό έργο CUSTOMMED, το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της διακίνησης εμπορευμάτων  και επιβατών μεταξύ των χωρών της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής και της ΕΕ, με τη δημιουργία δικτύων και την υιοθέτηση κοινών διαδικασιών και τεχνολογιών.

Το έργο υλοποιείται μέσω μιας διακρατικής συνεργασίας, που ενθαρρύνει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών. Ο γενικός στόχος του έργου CUSTOMMED είναι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας του διασυνοριακού εμπορίου με την ανάπτυξη του οδικού χάρτη (road map) μεταξύ του Λιβάνου και της Ιορδανίας και την υιοθέτηση και εφαρμογή κοινών τελωνειακών και διαλιμενικών διαδικασιών μεταξύ Λιβάνου-λιμένα της Βηρυτού και των χωρών της Μεσογείου και συγκεκριμένα της Ιταλίας, Ελλάδας και Ισπανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο αυτό είναι ένα εκ των 16 ευρωπαϊκών προγραμμάτων για λιμάνια στα οποία συμμετέχει ο ΟΛΠ Α.Ε.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης