ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του Αρχηγού του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναυάρχου Λ.Σ. Δημήτριου Μπαντιά και κατόπιν προφορικής εντολής του Προέδρου Αρχής Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, ξεκίνησε πρωινές ώρες χθες από τη Λιμενική Aρχή Ρόδου, ο έλεγχος του περιεχομένου των εμπορευματοκιβωτίων.

 Συγκεκριμένα, αφού αρχικά αποκλείστηκε η περιοχή πλαγιοδέτησης του πλοίου από ισχυρή δύναμη της οικείας Λιμενικής Αρχής και παρουσία Εισαγγελέως Υπηρεσίας και Διευθυντού Τελωνείου Ρόδου, καθώς και κλιμακίου με όχημα Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, δύο (02) πυροτεχνουργοί του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Ρόδου σε συνεργασία με πυροτεχνουργό από ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών/Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. , προέβησαν στη διαδικασία ανοίγματος – ελέγχου των εμπορευματοκιβωτίων (containers) του Φ/Γ πλοίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ελέγχθησαν δειγματοληπτικά εννέα (09) εμπορευματοκιβώτια, τα οκτώ (08) εκ των οποίων περιείχαν ξύλινα κυτία με φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 x39mm και ένα (01) περιείχε ξύλινα κυτία με φυσίγγια διαμετρήματος 12,7x108mm.

Ο έλεγχος συνεχίζεται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης