Το Λιμανάκι στο επίκεντρο!

Το Λιμανάκι στο επίκεντρο!

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα διεξήχθη προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου Περάματος, Παντελή Ζουμπούλη με τον Υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για μια σειρά από εκκρεμή ζητήματα.

Βασικό ζητούμενο, η αξιοποίηση του τελικού προβλήτα Ε του Περάματος, «Λιμανάκι», το οποίο δεδομένου ότι η χρήση του έχει παραχωρηθεί στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά από το Ελληνικό Δημόσιο, ο Οργανισμός δεν έχει τη δικαιοδοσία να το παραχωρήσει εκ νέου στο Δήμο. Το ίδιο άλλωστε ισχύει και για τον «Αρμό» (πλησίον εγκαταστάσεων Shell).

Ωστόσο ο κ.Βαρβιτσιώτης διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Περάματος, ότι ο ΟΛΠ και η ΣΕΠ ΑΕ βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία, που θα «ανοίξει το δρόμο» προκειμένου να μπορέσει να αξιοποιηθεί το «Λιμανάκι». To κόστος μάλιστα των έργων συνολικής αναμόρφωσης της περιοχής θα αναληφθεί από ΟΛΠ και Σ.Ε.Π.

Βάσει των σχεδίων που παρουσίασε ο κ.Ζουμπούλης- τα οποία έχουν εκπονηθεί από το ΤΕΙ Πειραιά- στο» Λιμανάκι» προβλέπεται  η κατασκευή μαρίνας και η δημιουργία χώρων περιπάτου και αναψυχής με την παράλληλη ανάπτυξη καταστημάτων στα πρότυπα και άλλων, ανάλογων χώρων στην Αττική.

Ο κ.Ζουμπούλης έθεσε στον Υπουργό και το πάγιο αίτημα περί απόδοσης τέλους  υπέρ του Δήμου για τα πλοία που εκτελούν δρομολόγια από και προς το Πέραμα, καθώς σήμερα υπάρχει  μόνο ένα ποσό που αποδίδεται στον ΟΛΠ. Ο κ.Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε λογικό και δίκαιο το αίτημα του Δημάρχου που διατυπώνεται μάλιστα με έντονο τρόπο και από άλλους Δήμους που «φιλοξενούν» λιμάνια. Ο Υπουργός Ναυτιλίας εμφανίστηκε διατεθειμένος να εξετάσει την προώθηση μιας οριστικής λύσης του συγκεκριμένου ζητήματος. Η όποια απόφαση μάλιστα θα αφορά το σύνολο των δήμων που φιλοξενούν λιμάνια ενώ ήδη υπάρχουν κάποιες πρώτες σκέψεις οι οποίες εξετάζονται σχετικά με τον τρόπο απόδοσης ενός ποσού στους Δήμους.

«Τα ψέματα τελειώνουν, οι κοροϊδίες περί δήθεν παραχωρήσεων που είχαμε από προηγούμενες δημοτικές αρχές έχουν αποκαλυφθεί και τώρα εμείς αναζητάμε εφικτές λύσεις για πόλη. Εφ’ εξής με απόλυτη διαφάνεια και ειλικρινή διάλογο πιέζουμε και προχωράμε τις διαδικασίες για την αξιοποίηση των συγκεκριμένων χώρων», δήλωσε ο Δήμαρχος, Παντελής Ζουμπούλης.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013, 16:25


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα