Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, απάντησε σήμερα το πρωί, σε ερωτήσεις πολιτών, στην εκπομπή «Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο», στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι 1 – 90,4 FM», που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος κ. Ν. Παρασκευάς.

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

«Από τα βάθη της καρδιάς μου, να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και στην αποχέτευση, γιατί τις ημέρες της έντονης κακοκαιρίας ήταν «επί ποδός πολέμου», ημέρα και νύχτα. Εγκαίρως είχαν φροντίσει να είναι καθαρά τα φρεάτια. Αποδίδει πολύ αυτή η τριμερής συμμαχία: Δημοτική Αρχή – Εργαζόμενοι –Δημότες.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΑΚΕΛΛΙΩΝΑ

«Να ευχαριστήσω, για άλλη μια φορά, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, που με την αποφασιστική του παρέμβαση, έλυσε ένα αίτημα δεκαετιών των Πειραιωτών και κυρίως των κατοίκων των Καμινίων.

Ασφαλέστατα ο Δήμαρχος θα τηρήσει τη δέσμευσή του. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και οι εκκλησιαστικοί παράγοντες θέλουν να κατασκευάσουν εκεί τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Εξάλλου, λείπει από τον Πειραιά η Ενορία του Αγίου Γεωργίου.

Θα κάνουμε και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Για τις αθλητικές υποδομές έχω και άλλες σκέψεις και άλλες λύσεις.

Είναι συγκλονιστικό. Κάθε εβδομάδα προστίθενται νέα έργα και απελευθερώνεται καινούργια περιουσία. Αυτή την εβδομάδα θα φύγουν οι καταπατητές από το Στρατόπεδο Παπαδογιωργή.»

ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

«Με παρέμβαση του Μαξίμου αλλά και της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, εντάσσονται και τα έργα που είχε απορρίψει το «Πράσινο Ταμείο», γιατί ίσως ο προϋπολογισμός του δεν τα άντεχε ή έκανε άλλες επιλογές. Εντάσσεται και το πρόγραμμα που είχαμε καταθέσει για τη Φρεαττύδα, για την πλατεία Λεγάκη (Δωδεκανήσου και Αγίου Ελευθερίου) στα Καμίνια, για την πλατεία Αιτωλοακαρνανίας, για τον περιβάλλοντα χώρο της Αγίας Σοφίας που γίνεται ριζική ανάπλαση, για την ιστορική μας πλατεία της Ιπποδαμείας που γίνεται ανάπλαση, όπως επίσης και για την απαλλοτρίωση και διαμόρφωση σε πλατεία και πάρκο του μεγάλου οικοπέδου που βρίσκεται δίπλα στο ειδικό σχολείο στην Κοκκινιά.

Να πω ακόμα ότι, το ιστορικό Ρολόι του Πειραιά θα «στηθεί στα πόδια του», στο ίδιο μέγεθος, με την ίδια αρχιτεκτονική, στο ίδιο σημείο, για να τονίζει ότι ο Πειραιάς δεν αποδέχθηκε την ήττα του. Ο Πειραιάς ξαναβρίσκει όλα του τα εμβλήματα και προχωρά ως σημαιοφόρος πολιτισμού της Ελλάδος και ας μείνουν οι μεμψίμοιροι να λένε «όχι». Ο καθένας κρίνεται.»      

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΣΤΗ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ

«Αύριο έχουμε τα εγκαίνια του νέου πάρκου και της παιδικής χαράς στη Χατζηκυριακού. Είναι πλέον ένας πανέμορφος χώρος. Ο τοίχος είναι ζωγραφισμένος παιδικά με το Ρολόι και με το Δημοτικό Θέατρο. Καλώ όλη τη γειτονιά και όχι μόνο να έρθουν στα εγκαίνια, αύριο Τετάρτη στις 11:00, να απολαύσουν το νέο έργο που είναι για τα παιδιά του Πειραιά. Είναι ένα έργο που έγινε από τα συνεργεία του Δήμου εντός τριών ημερών.»

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

Σε ερώτηση ακροάτριας, για το ποια είναι η θέση του Δημάρχου σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης και τη στάση του Μητροπολίτη Πειραιά, που είπε ότι θα αφορίσει όσους Βουλευτές  το ψηφίσουν, ο κ. Μιχαλολιάκος απάντησε:

«Δεν συμφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφύλων.

Είχα δηλώσει από την αρχή ότι εάν ήμουν Βουλευτής δεν θα το ψήφιζα. Θα μου επιτρέψει η ακροάτρια να μείνω σε αυτό που αφορά εμένα κι όχι να κρίνω εγώ το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, που συμπεριφέρεται με τα κριτήρια της δικής του αγιοσύνης, των δικών του κανόνων, που σηματοδοτούν την Ορθοδοξία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης