ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. συνεχίζει την προσπάθεια του για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει προς τους επισκέπτες κρουαζιέρας, αλλά και τους πολίτες της πόλης του Ηρακλείου. Μια προσπάθεια που επιδιώκει να εντάξει το λιμάνι και την πόλη του Ηρακλείου στους προορισμούς, που αναπτύσσουν και καλλιεργούν τον λεγόμενο «τουρισμό εμπειρίας». Στα πλαίσια αυτά, ο Οργανισμός είναι «Επίσημος Υποστηρικτής», του «6ο Διεθνούς  Φεστιβάλ + Φόρουμ Κινούμενων Σχεδίων, animasyros 6.0» το οποίο διεξάγεται από τις 26 ως τις 29 Σεπτεμβρίου 2013, όπως κάθε χρόνο, στην Ερμούπολη της Σύρου. Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Η συγκεκριμένη υποστήριξη εκτός από το χορηγικό τμήμα της για την φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει και μια περαιτέρω στρατηγική συνεργασία που θα ολοκληρωθεί κατά την πραγματοποίηση του 7ου Φεστιβάλ (animasyros 7.0) τον Σεπτέμβριο του 2014. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιδέα αυτής της στρατηγικής συνεργασίας θεμελιώθηκε μετά από ανταλλαγή απόψεων σχετικά με μια διαφορετική ανάπτυξη στο πεδίο του τουρισμού μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Πουσσαίου, και του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού, στο περιθώριο συνεδρίου για την Λειτουργία και Εκμετάλλευση των υδατοδρομίων, που διοργανώθηκε στη Σύρο στις 30 Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας το Φεστιβάλ και ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. θα διοργανώσει διεθνή θεματικό διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας κινούμενων σχεδίων (animation), διάρκειας 3-5 λεπτών, με θέμα το εμβληματικό τοπόσημο της πόλης μας, την «Κρήνη Μοροζίνι» (Λιοντάρια). Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός θα απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες έλληνες και ξένους δημιουργούς κινούμενων σχεδίων. Όλες οι ταινίες θα αξιολογηθούν από ειδική κριτική επιτροπή και οι καλύτερες εξ αυτών θα προβληθούν στην επόμενη διοργάνωση του φεστιβάλ και θα βραβευτούν από τον ΟΛΗ. Ο Οργανισμός στη συνέχεια θα έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει όλες τις ταινίες για κάθε μη εμπορική χρήση.

Η επίσημη ανακοίνωση αυτής της στρατηγικής συνεργασίας έλαβε χώρα την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στην Ερμούπολη της Σύρου, στα πλαίσια της τελετής έναρξης του 6ου Φεστιβάλ, από το μέλος του Δ.Σ. του Ο.Λ.Η., κ. Γιάννη Αναστάσακη και τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, κ. Βασίλη Καραμητσάνη. Ενώ, το Σάββατο 28-09-2013 πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Πουσσαίο, τον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Σύρου, κ. Γιάννη Πιταούλη και τον εκπρόσωπο του ΟΛΗ, κ. Αναστασάκη.

Ο κ. Αναστασάκης στα πλαίσια της ανακοίνωσης της στρατηγικής συνεργασίας επεσήμανε ότι: « (…) Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. έχει καταφέρει μετά από μεγάλες προσπάθειες και έργα να διαθέτει ολοκληρωμένες και  σύγχρονες υποδομές, τόσο για την εξυπηρέτηση κάθε είδους πλοίου, όσο και των πιο απαιτητικών επιβατών. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια, έχει αναπτύξει, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, μια επιτυχημένη εξωστρεφή στρατηγική για την προσέλκυση των μεγάλων εταιριών κρουαζιέρας και την αναβάθμιση των εξειδικευμένων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες κρουαζιέρας. Έτσι, σήμερα, έχουμε την “πολυτέλεια” να κάνουμε κάτι περισσότερο, πέρα από την παροχή λιμενικών υπηρεσιών. Δηλαδή, να προβάλουμε τις ‘ιστορίες’ του τόπου μας στα πλαίσια της προώθησης του “τουρισμού εμπειρίας”. Να προβάλουμε το πολιτιστικό και ιστορικό μας παρελθόν, αλλά και το παραγωγικό και δημιουργικό μας παρόν, με έναν άλλο τρόπο, όπως είναι τα κινούμενα σχέδια. Έναν τρόπο που είναι πιο εύληπτος παγκοσμίως, ανεξαρτήτως γλώσσας, ηλικίας, κουλτούρας, κλπ. (…)».

Ο κ. Καραμητσάνης αφού ευχαρίστησε, δια του κ. Αναστασάκη,  τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου και τον Πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο του, κ. Ιωάννη Μπρα, για αυτή την ιδιαίτερη –αλλά και ασυνήθιστη για εταιρεία διαχείρισης λιμένα– πρωτοβουλία επεσήμανε ότι : «(…) Η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ, με αυτή την ευκαιρία, θα επιδιώξει να καθιερώσει αυτού του είδους τους θεματικούς διαγωνισμούς. Διαγωνισμούς που μπορούν να συμβάλουν από τη μια στην προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής περιφέρειας και από την άλλη να ωθήσουν και να αναδείξουν τις ικανότητες των ελλήνων δημιουργών που ασχολούνται με το animation (…)».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης