Oι ελληνογερμανικές σχέσεις δεν βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους. Για αυτό τον λόγο ακριβώς, πολλοί Γερμανοί πολιτικοί επέλεξαν φέτος για διακοπές την Ελλάδα ώστε να στείλουν ένα μήνυμα.

Νάξος, Πάρος, Μύκονος είναι κάποιοι από τους κλασικούς προορισμούς των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα. Για τη βουλευτή των Πρασίνων Μπεάτε Μίλερ-Γκέμεκε παλαιότερα ο κύριος λόγος των επισκέψεων ήταν ο ήλιος, η παραλία, η θάλασσα. Αυτή τη φορά όμως, οι λόγοι είναι περισσότεροι:

«Όταν άκουσα ότι ο αριθμός των τουριστών στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 50% ήταν για μένα αυτονόητο ότι θα πάω στην Ελλάδα».

Αυτός ήταν ο λόγος για να πάει στην Ελλάδα και ο Ρίχαρντ Πέτερλε, βουλευτής του κόμματος της Αριστεράς, ο οποίος θα ταξιδέψει με την οικογένεια του στην Κρήτη. Δεν θέλει όμως να στηρίξει μόνο τον τουρισμό, αλλά και να μιλήσει άμεσα με τον κόσμο υπογραμμίζοντας με την παρουσία του ότι «δεν σας έχουμε ξεγράψει».

Και ενώ ο Ρίχαρντ Πέτερλε σχεδιάζει ακόμα το ταξίδι του, η Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός Φρίντλιντε Γκουρ Χιρς μόλις επέστρεψε από την Ελλάδα. Η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της CDU στο κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης επισκέφθηκε με την οικογένειά της την Κέρκυρα. Με τον άντρα της, τα τρία παιδιά της και τα εγγόνια της.