Λένε ότι η ζωή επαναλαμβάνεται. Κι ότι μέσα από τα μάτια των παιδιών σου, ζεις πάλι τα παιδικά και εφηβικά χρόνια σου.
Τότε που όλα ήταν ξέγνοιαστα και τον πρώτο λόγο στη ζωή σου είχε η διασκέδαση, η παρέα,  τα ερωτικά σκιρτήματα!
Και είναι αυτές οι παρέες, οι παιδικές σου φιλίες, που μεγαλώνοντας σε κάνει να θυμάσαι τα όμορφα χρόνια που περνούν.
Η δική μας ιστορία, εκτυλίσσεται σε μια γειτονιά του Πειραιά. Μια παρέα αγοριών, μαζί από το Δημοτικό, μοιράστηκαν στα χρόνια του σχολείου τα πάντα. Από το κολατσιό, μέχρι τις ανησυχίες τους για τις γκόμενες, τα μαθήματα, τις πανελλήνιες,  τις  οπαδικές τους διαφορές και τόσα άλλα που συντροφεύουν τις παρέες αυτής της ηλικίας.
Και ήρθε η στιγμή που μεγάλωσαν κι αυτά. Και το καθένα αρχίζει σιγά σιγά να παίρνει το δρόμο του. Οι διαφορετικές ασχολίες πια, αφού δεν γινόταν όλοι τους να είναι στην ίδια αίθουσα του σχολείου, αλλά σε διαφορετικά πανεπιστήμια, δεν τους επέτρεπαν να βρίσκονται τόσο συχνά όσο τον περασμένο καιρό.
Δεν πέρασε όμως ποτέ από το μυαλό τους να διαλυθεί η παρέα!
Όμως αυτό που είχε ο Θοδωρής κατά νου, χρόνια τώρα, το έκανε πράξη. «εγώ θα βγάλω ναυτικό φυλλάδιο, θα μπαρκάρω μόλις τελειώσει το σχολείο», έλεγε και οι περισσότεροι το έπαιρναν στην πλάκα.
Να όμως που δεν ήταν πλάκα και ήρθε αυτή η ώρα του αποχαιρετισμού.
Ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, όλη η παρέα ήταν αχώριστη. Και να τα ρακάδικα τα βράδια και να τα play station  στα σπίτια και τόσα άλλα που ήθελαν να προλάβουν να κάνουν μέχρι την ώρα που θα ξεκινούσε για το μακρινό ταξίδι.
Και τι ταξίδι. Πρώτο μπάρκο στο Λάγος της Νιγηρίας. Κατ ευθείαν στα βαθιά!
Η φωτογραφία που έβγαλαν όλοι μαζί το βράδυ της Κυριακής, θα τον συντροφεύει στα ταξίδια που θα κάνει στις 7 θάλασσες.
Και ήθελαν με τη δημοσίευση αυτής της φωτογραφίας  να ξέρει κι εκείνος πως θα την κοιτούν και θα μετρούν τις μέρες μέχρι το βαπόρι να πιάσει και πάλι Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θοδωρή, ο Κωνσταντίνος, ο Αντώνης, ο Σπύρος, ο Κώστας και ο Χρήστος  σου ευχόμαστε  να είναι πάντα ήρεμες οι θάλασσές σου και όλα να έρθουν στη ζωή σου όπως τα ονειρεύτηκες! Οι φίλοι σου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης