Τις πρωινές ώρες της Κυριακής, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας ενημερώθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής για ακυβέρνητο σκάφος, με 18 επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά των Οθωνών.

Άμεσα απέπλευσε για την περιοχή πλωτό περιπολικό της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, όπου έπειτα από έρευνα εντόπισε 5 ν.μ. νότια της νήσου Οθωνών ακυβέρνητο σκάφος, στο οποίο δεν αναγράφονταν όνομα και αριθμός λεμβολογίου και επέβαιναν 18 αλλοδαποί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά δήλωση των ανωτέρω, κατά τη διάρκεια του πλου τους προς Ιταλία παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη στο σκάφος τους, με αποτέλεσμα την ακυβερνησία του, ενώ ο χειριστής του επιβιβάστηκε σε δεύτερο σκάφος που τους ακολουθούσε και απομακρύνθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Το σκάφος ρυμουλκήθηκε στον λιμένα Οθωνών, όπου κατασχέθηκε από τον Λιμενικό Σταθμό, ενώ οι 18 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας διενεργείται προανάκριση, ενώ, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας και ύστερα από έγκριση του εισαγγελέα Εφετών Κέρκυρας, απείχε της ποινικής δίωξης και οι 18 αλλοδαποί πρόκειται να παραδοθούν στο Σ.Τ. Κασσιώπης.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης