Αναγνώριση του Πειραιά από τα «βάθη της Ανατολής»

Αναγνώριση του Πειραιά από τα «βάθη της Ανατολής»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012, 22:09

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα, DU Qiwen, είχε  στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ο Υπουργός, Κωστής Μουσουρούλης. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Μουσουρούλης υπογράμμισε πως η Κίνα είναι στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα, ενώ ανέλυσε στον Πρέσβη τις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του επανασυσταθέντος Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Ο κ. DU Qiwen εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη συνεργασία της Ελλάδας με την Κίνα. Χαρακτήρισε τον Πειραιά ως ένα αξιόπιστο και οικονομικά ανταγωνιστικό διαμετακομιστικό κέντρο σε παγκόσμιο επίπεδο. Μίλησε με θερμά λόγια για την ελληνική ποντοπόρο ναυτιλία, τονίζοντας ότι 50% του ξηρού φορτίου και το 60% του πετρελαίου που εισάγεται στην Κίνα μεταφέρεται από ελληνικά πλοία.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός κ. Μουσουρούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την χαρά να φιλοξενήσω τον Πρέσβη της Κίνας, μιας πολύ μεγάλης δύναμης, η οποία είναι στρατηγικός εταίρος της χώρας μας σε πολλά επίπεδα. Όπως γνωρίζετε, η Κίνα ελέγχει το ένα τρίτο του παγκόσμιου εμπορίου, η συνεργασία που έχει με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα είναι πολύ σπουδαία και μπορεί να προωθηθεί περαιτέρω.

Αυτή ήταν μια συνάντηση πρώτης επαφής και γνωριμίας. Συζητήσαμε ο καθένας την προσωπική του διαδρομή, αναπτύξαμε τις προϋποθέσεις πάνω στις οποίες μπορούμε να χτίσουμε μια καλύτερη συνεργασία στον τομέα που είμαι εγώ υπεύθυνος, δηλαδή στην ναυτιλία και βέβαια συζητήσαμε και ένα συνολικό πλάνο που αφορά στην παρουσία της Κίνας στην Ελλάδα, κυρίως σε τομείς όπως οι εξαγωγές και ο τουρισμός, εκτός από τη ναυτιλία.

Αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένος για την σημερινή μας συνάντηση και συμφωνήσαμε μετά την επιστροφή του από τις καλοκαιρινές διακοπές να συνεχίσουμε την κοινή προσπάθεια που ξεκινήσαμε σήμερα.»

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012, 23:11


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα