Προ των ευθυνών της θέτει τη Πολιτεία ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά διότι όπως υποστηρίζει το κράτος  εκχωρεί την ασφάλεια και την ευθύνη της φαρμακευτικής -θεραπευτικής αγωγής σε μη γιατρούς, με τα πειράματα που ξεκινάει την 1η Απριλίου με 10 δραστικές ουσίες ευρείας χρήσης.
Σύσσωμος ο Ιατρικός κόσμος θα αντιδράσει τις επόμενες ημέρες με ένδικα μέσα σε όλα τα επίπεδα (Ελληνικά και Ευρωπαϊκά), αν δεν ανασταλεί το μέτρο. Για ένα να είναι σίγουρο το Υπουργείο Υγείας, ότι δεν μπορεί να ” πυροβολεί ”  τους ιατρούς, το έργο τους και να αντιμετωπίζει με πρόχειρα μέτρα την θεραπεία των πολιτών.

Οι ιατροί – μέλη μας από την 1η Απριλίου (και εφόσον δεν εκδοθεί εγκύκλιος προσαρμογής – αναστολής της αναγραφής της δραστικής ουσίας) θα συνταγογραφούν το σκεύασμα που θα επιλέγουν με τα ιατρικά τους κριτήρια και εντός παρενθέσεως θα αναγράφουν τη δραστική ουσία. Σε κάθε ηλεκτρονική ή χειρόγραφη συνταγή θα αναγράφεται (ή καλύτερα να τίθεται σε σφραγίδα) η φράση: « Η αλλαγή της ιατρικής συνταγής είναι αντιποίηση του Ιατρικού Επαγγέλματος και επισύρει ποινικές ευθύνες. Ο Ιατρός εάν τροποποιηθεί η συνταγή δεν φέρει καμία ευθύνη για τις παρενέργειες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ                                    ΣΑΡΩΦ ΠΑΥΛΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης