Απαγόρευση εισαγωγής τροφίμων στο Πειραιά

Απαγόρευση εισαγωγής τροφίμων στο Πειραιά

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012, 09:49
Δύο φορτία μπανάνας  προέλευσης Ισημερινού κι ένα φορτίο με σιρόπια από την Τουρκία, μπλόκαραν στα Τελωνεία του Πειραιά οι γεωπόνοι της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, που συνεχίζουν  με αμείωτους ρυθμούς τη μάχη των ελέγχων σε όλα τα σημεία εμπορίας και διακίνησης τροφίμων για την προστασία των καταναλωτών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο στο Ε’ Τελωνείο, οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα σε 70.330 κιλά μπανάνας  προέλευσης Ισημερινού. Το προϊόν κρίθηκε ακατάλληλο για κατανάλωση σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, καθώς βρέθηκε με καρπούς ποιοτικά υποβαθμισμένους (σάπιοι και υπερώριμοι).
Το φορτίο από την Τουρκία εισήχθη μέσω του ΣΤ΄ Τελωνείου και  είχε βάρος 800 κιλών. Η είσοδός του στη χώρα απαγορεύτηκε καθώς μετά από έλεγχο που έγινε αλλά και χημική ανάλυση από την Γ’ Χημική Υπηρεσία Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι το σιρόπι περιείχε τις τεχνητές γλυκαντικές ύλες Ε-950, Ε-951, Ε-952 και Ε-954, οι οποίες απαγορεύονται για την κατηγορία του τροφίμου αυτού.
          Για την υπόθεση η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά ενημέρωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Πειραιά.
Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου τόνισε:
«Στην Περιφερειακή Ενότητα  Πειραιά από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας, δίνουμε σκληρή μάχη σε όλα τα σημεία εμπορίας και διακίνησης τροφίμων για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία και να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας από κάθε διατροφικό κίνδυνο. Παρά το γεγονός ότι το εξειδικευμένο ελεγκτικό προσωπικό μας είναι αριθμητικά ανεπαρκές και τα υλικοτεχνικά μέσα υποστήριξης περιορισμένα, τα αποτελέσματα των ελέγχων μας  είναι απτά και δικαιώνουν τις προσπάθειες που καταβάλλουμε με αίσθημα ευθύνης και υψηλής αξιοπιστίας για να ενισχύσουμε την ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων και  πάνω από όλα για να προασπίσουμε τα δικαιώματα του καταναλωτή ».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012, 09:49


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα