Έντονα κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα στο πολιτικό ρεπορτάζ η φήμη πως ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Π. Φασούλας αναζητεί εναγωνίως ρόλο στο πολιτικό γίγνεσθαι. Μάλιστα τις πρώτες ημέρες της συγκρότησης της κυβέρνησης συνεργασίας ακουγόταν ότι ο βετεράνος μπασκετμπολίστας έριξε γέφυρες προς την πλευρά του άλλοτε προπονητή του στον Ολυμπιακό και πλέον υφυπουργό Αθλητισμού (με τον οποίο ήταν «σκοτωμένοι» επί μακρόν όταν συνυπήρξαν στον «Θρύλο») για να τοποθετηθεί γενικός γραμματέας Αθλητισμού. Η προσπάθεια εκείνη δεν ευδοκίμησε, αλλά τώρα ο Π. Φασούλας  φαίνεται να επιδιώκει την «επιστροφή» του με οπωσδήποτε χαμηλότερες βλέψεις.  Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ τον θέλει να στοχεύει στη θέση του διευθυντή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Πρόσφατα εμφανίστηκε στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την 3η του Σεπτέμβρη, προσπαθώντας να «ξαναζεστάνει» το κλίμα με τον Ευ. Βενιζέλο (από τον οποίο επίσης για μεγάλο διάστημα βρισκόταν σε απόσταση), με τον Γ. Ιωαννίδη οι «γέφυρες» ακόμη κρατούν, ενώ προφανώς θα σκέφτεται ότι και η ΔΗΜΑΡ δεν θα προβάλλει κάποια σοβαρή αντίρρηση να τοποθετηθεί στην έμμισθη αυτή θέση.   

Η πραγματικότητα είναι ότι όντως ως άνθρωπος του αθλητισμού ο Π. Φασούλας θα μπορούσε να διοικήσει το ΣΕΦ- αν και χρειάζονται για την θέση ικανότητες διοικητικές που δεν έχει αποδείξει πως διαθέτει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σημαντικότερο πάντως, αν πραγματοποιηθεί τελικά η τοποθέτηση, είναι να φανεί πως θα καταφέρει να συνυπάρξει με τον ευρύτερο Πειραιά, από την κοινωνία του οποίου σχεδόν «εξοβελίστηκε» και τον οποίο επί της ουσίας «ξέχασε» μετά την λήξη της αποτυχημένης δημαρχιακής θητείας του. Κάτι που αφορά πρωτίστως την «χημεία» που θα αναπτύξει(;) με τον δήμαρχο Β. Μιχαλολιάκο. Ο οποίος έχει υψηλούς στόχους για την αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου του ΣΕΦ, την διοίκηση του οποίου κατηγορεί με κάθε ευκαιρία για εγκατάλειψη. Επιπλέον ο δήμαρχος Πειραιά φιλοδοξεί να κατασκευάσει εκεί (με χρηματοδότηση από τον ΟΛΠ!) τον μεγαλύτερο παιδότοπο των Βαλκανίων και ποδηλατόδρομο , όπως έχει πει, ενώ συνολικότερα ο χώρος εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.

Σε κάθε περίπτωση η ενδεχόμενη «επιστροφή» του Π. Φασούλα στην πόλη, έστω και με αυτόν τον ρόλο, αναμένεται να τροφοδοτήσει ρεπορτάζ και παραπολιτικές στήλες. Δηλαδή, να μην μας αφήσει να πλήξουμε.

Portnet.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης