Φυτώριο για να γεμίσει τον Πειραιά με ζαρντινιέρες θέλει να φτιάξει ο Δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος. «Μελετάμε με τους γεωπόνους να φτιάξουμε δικό μας φυτώριο, που δεν είχε ποτέ ο Δήμος Πειραιά. Που να παράγει τα φυτά, τα οποία θα βάζουμε σε ζαρντινιέρες. Θα γεμίσω τον Πειραιά ζαρντινιέρες και επιδαπέδιες και κρεμαστές, με το μικρότερο κόστος», τόνισε μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο.

Παράλληλα επιχείρησε να απαντήσει σε όσους τον επικρίνουν για το κόστος, λέγοντας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προκαλώ εκείνους – θυμώνουν είναι απίστευτο αυτό το πράγμα – που βλέπουν ένα καλό έργο και δεν έχουν το ψυχισμό να το επικροτήσουν. Να θυμώνουν κιόλας; Δεν ντρέπονται λίγο; Άλλοι Δήμοι, πλήρωσαν 450 ευρώ  τη ζαρντινιέρα το 1999 και το 2000. Εμείς το 2012, πενήντα επτά  ευρώ, γιατί ο δήμαρχος έχει ευρηματικότητα. Θα έπρεπε να έχουν αυστηρότερη κριτική αν τις αγοράζαμε ακριβότερα.

Αν τις αγοράζουμε όμως, το 1/4  και το 1/5 της τιμής που τις αγοράζουν  άλλοι δήμοι, ας μην έχουν τον ψυχισμό να πουν μπράβο, αλλά ας μην «ανοίγουν» το στόμα τους τουλάχιστον.

Δηλαδή, πχ. βρήκαμε αυτούς τους ρομποτικούς κάδους, από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Πετύχαμε 67% έκπτωση. Κάποιοι το καταψήφισαν. Αυτή τη μείωση της τιμής. Κάποιοι άλλοι, έκαναν μαθηματικά λέει και το ΦΠΑ ολόκληρο;  Αυτό έλλειπε να του πάρουμε και τον ΦΠΑ του επιχειρηματία που έχει καταβάλλει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι απίστευτος μικροψυχισμός. Θέλω σκληρή αντιπολίτευση, αλλά υπαρκτή όμως. Για να με βοηθήσει και εμένα να διορθώσω λάθη, αν κάνω κάπου εγώ ή οι συνεργάτες μου. Ή να διευρύνει τον ορίζοντα των σκέψεων μου και των οραμάτων μου.

Τι μιζέρια  βρε παιδιά; Δεν θέλουμε λουλούδια και όχι αυτά τα λουλούδια, τα άλλα λουλούδια κτλ.

Το φυτικό πράσινο σε όλον τον κόσμο, έχει τρία είδη: τα δέντρα, τους θάμνους και τα λουλούδια. Και τα τρία τα θέλουμε όλοι.

Από την άνυδρη Μάνη που βάζαμε βασιλικό και μαντζουράνα, μέχρι  την πιο εύφορη περιοχή του κόσμου. Θέλουμε όλα τα φυτά. Εκεί που πρέπει να μπουν δέντρα  θα μπουν δέντρα.  Εκεί που πρέπει να μπουν θάμνοι θα μπουν θάμνοι. Εκεί που πρέπει να μπουν λουλούδια θα μπουν λουλούδια. Κρεμαστά δέντρα δεν υπάρχουν. Απίστευτο πράγμα. Εντάξει, αυτή την αντιπολίτευση μπορούν να κάνουν, αυτή κάνουν. Γι αυτό ο Πειραϊκός λαός, τους έταξε αντιπολίτευση και μάλιστα δεν ασχολείται μαζί τους. Ο Πειραιάς θα αναγεννηθεί». 

Αναφερόμενος επίσης στο παράνομο παρκάρισμα είπε:

«Θα ζητήσω από την πολιτεία να γίνουν πιο αυστηρά τα πρόστιμα. Τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς.

Προ ημερών, όταν κάλεσα τους καταστηματάρχες σε μια πρωτόγνωρη επικοινωνία, σε μια άμεση επικοινωνία, όχι μέσω τρίτων, για να ξέρουν οι καταστηματάρχες ότι εξέλειπε το επάγγελμα του «νονού» από το Δήμο. Εξέλειπε.

Να τους δηλώσω την κατανόησή μου στην οικονομική δυσπραγία, να τους πω ότι όλοι έχουν την ίση μεταχείριση, την ίδια μεταχείριση και την επιείκεια και την αυστηρότητα.

Γνωρίζουμε, το τονίζω, με αδιάσειστο τρόπο, επιστημονικό, πόσα τετραγωνικά μέτρα δημοτικού χώρου κατέχει  κάθε επαγγελματίας και για πόσα λιγότερα πληρώνει.

Ξέρετε, με έναν «μεταφυσικό» τρόπο είχαν αυτή τη δυνατότητα όλοι. Και δεν ενοχλείτο ποτέ και κανείς.

Θα κριθούν αν νομίμως μπορούν να κατέχουν τα παραπάνω, να πληρώσουν, αλλιώς θα περιοριστούν σε αυτά που μπορούν.

Υπάρχουν πεζοδρόμια που τα έχουν καταλάβει οι πέργκολες. Για να περάσει η μητέρα με το καροτσάκι, πρέπει να περάσει μέσα από το μαγαζί.

Αυτό είναι ανεπίτρεπτο, απαράδεκτο.

Τους παρακαλώ τους καταστηματάρχες από αυτό το μικρόφωνο να ξηλώσουν μόνοι τους τις πέργκολες. Να τις ξηλώσουν, αλλιώς θα πέσουν βαρύτατα πρόστιμα και δεν θα ξαναπάρουν ποτέ άδεια για κατάληψη πεζοδρομίου. Ποτέ.

Είναι δυνατόν να μην μπορεί να περάσει η μανούλα με το καροτσάκι ή το γεροντάκι να  πρέπει να κατέβει στο οδόστρωμα μέσα  στα αυτοκίνητα, για να πάει σπίτι του. Τέτοια ασυδοσία και δεν υπήρχε κανείς «προστάτης»; Θα το βρει ο εισαγγελέας. Και τι δύναμη είχε αυτός ο προστάτης  απέναντι στους εκάστοτε αντιδημάρχους, δημάρχους κτλ.

Για όλα τα μηχανάκια, θα βάλω να υπερκαλύπτονται με θέσεις στάθμευσης. Θα ζητήσω να γίνουν πιο αυστηρά τα πρόστιμα. Δεν γίνεται αλλιώς. Ούτε μπορεί να καταλαμβάνεται ένας πεζόδρομος και να μην μπορεί να περάσει πυροσβεστικό όχημα ή ασθενοφόρο».

Pireas2day.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης