:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού και για τον Ελληνισμό σε όλο τον κόσμο είναι περίοδος πνευματικής περισυλλογής και στοχασμού.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να εμβαθύνουμε στην ουσία, στο νόημα της αληθινής ύπαρξής μας ως άτομα, ως έθνος, ως χώρα και να αποφασίσουμε με νηφαλιότητα και σύνεση, τη νέα πορεία της Ελλάδας, τη νέα ταυτότητα του έθνους μας.

Το ελπιδοφόρο φως της Ανάστασης ας φέρει σε όλους μας φώτιση, ομόνοια και ομοψυχία. Ας αποτελέσει ευκαιρία για έμπρακτη ενότητα, εμφυσώντας στον καθένα μάς αισιοδοξία και δύναμη. 

Αισιοδοξία για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, τόσο σε προσωπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο για να αντιμετωπίσουμε όλες τις αντιξοότητες και τα μεγάλα διλήμματα της εποχής μας. Έτσι, ώστε με αποφασιστικότητα να συνδιαμορφώσουμε μια νέα υπόσταση για το κράτος και τους θεσμούς του. 

Το μήνυμα της Ανάστασης παραπέμπει στην αναγέννηση και στην ψυχική ανάταση στο υψηλότερο επίπεδο της ύπαρξης.
Ας γίνει η δοκιμασία αυτή, που περνάει σήμερα ο τόπος μας, η ευκαιρία να τον αναγεννήσουμε και να τον ξαναχτίσουμε με γερές βάσεις και σωστές αξίες.

Για να το επιτύχουμε αυτό πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τα λάθη του παρελθόντος και να κινηθούμε με μοναδικό γνώμονα την αλήθεια και το εθνικό συμφέρον. Πρέπει να απαλλαγούμε από φανατισμούς και ακρότητες και να στοχεύσουμε στην ευημερία και την πρόοδό μας.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, σε αυτή την αρνητική δημοσιονομική συγκυρία για τη χώρα, κατά την οποία δοκιμαζόμαστε με πάρα πολλούς τρόπους, επιβάλλεται η συστράτευση όλων μας, ώστε οργανωμένα και συστηματικά να παλέψουμε και να ξεπεράσουμε την κρίση.

Στον αγώνα αυτό οφείλουν να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις και τα Στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, πράττοντας το καθήκον τους με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα πάντοτε τις Αρχές του Κράτους Δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, εμπεδώνοντας το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης