Κλείνουν τελικά οι Δ.Ο.Υ Αίγινας, Πόρου, Ύδρας και Σαλαμίνας ενώ συγχωνεύεται και η Δ.Ο.Υ Κορυδαλλού με την αντίστοιχη της Νίκαιας στο πλαίσιο ενός προγράμματος περικοπής εξόδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το θέμα ενημερώθηκαν βουλευτές και δήμαρχοι των νησιών του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 31/10, στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Στη συνάντηση, όπως έγινε γνωστό, οι υπουργοί παρουσίασαν το σχέδιο ενοποίησης των Δ.Ο.Υ όπως αυτό προβλέπεται από Υπουργικές Αποφάσεις ενώ όπως υπογράμμισαν σε δηλώσεις τους οι δύο υπουργοί ειδικά για τα νησιά έχει αποφασιστεί να δημιουργηθούν Φορολογικά ΚΕΠ στην θέση της κάθε Δ.Ο.Υ

Ο κ. Στουρνάρας σε δήλωσή του ανέφερε ότι «καταφέραμε να παραμένει ένα Φορολογικό ΚΕΠ σε κάθε ΔΟΥ που ενοποιείται στα νησιά, έτσι ώστε να μην μειωθεί στο ελάχιστο το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών. Αυτό που διαβεβαιώνω είναι ότι με τις νέες δομές που δημιουργούνται, σε όλους οι νησιώτες, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, θα παρέχονται οι ίδιες υπηρεσίες χωρίς την ανάγκη μετακίνησης τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών «τα Φορολογικά ΚΕΠ θα στεγάζονται σε κτίρια των ΟΤΑ, ώστε να επιτευχθούν συνέργειες και να ελαχιστοποιηθεί το κόστος λειτουργίας τους. Στα Γραφεία αυτά οι πολίτες θα μπορούν να διεκπεραιώνουν κάθε εργασία, για την οποία προσέρχονταν στο παρελθόν στις ΔΟΥ.
Το Υπουργείο Οικονομικών θα δημοσιεύσει σύντομα και λοιπές ενέργειες που προωθεί, μέσω των οποίων οι πολίτες δεν θα χρειάζεται πλέον να προσέρχονται στις ΔΟΥ, όπως η ηλεκτρονικοποίηση των διαδικασιών μέσω TAXISnet, η κατάργηση πληρωμών στις ΔΟΥ με την πληρωμή στις Τράπεζες, η κατάργηση του ΚΒΣ κλπ.»

Πως θα γίνει η ενοποίηση των ΔΟΥ των νησιών

Σύμφωνα με το σχέδιο ενοποίησης των Δ.Ο.Υ οι συγχωνεύσεις που θα γίνουν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και των νησιών έχουν ως εξής:

Οι Δ.Ο.Υ Αίγινας, Πόρους και Ύδρας θα συγχωνευτούν με την Α’ Δ.Ο.Υ Πειραιά, που βρίσκεται στην ΙΙ Μεραρχίας 12, στο κέντρο του Πειραιά και το μηνιαίο όφελος από μισθώματα υπολογίζεται σε 12.200 ευρώ.

Σε κάθε ένα από τα νησιά σχεδιάζεται η δημιουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων (Φορολογικό ΚΕΠ) «με την προϋπόθεση της δωρεάν παραχώρησης χώρου από το Υπουργείο Εσωτερικών».

Η Δ.Ο.Υ Σαλαμίνας, στην οποία υπηρετούν 20 υπάλληλοι θα συγχωνευτεί με την Ε’ Δ.Ο.Υ Πειραιά, στην Δραπετσώνα με στόχο την εξοικονόμηση περίπου 6.000 ευρώ το μήνα.

Επίσης για την Σαλαμίνα προβλέπεται η δημιουργία Φορολογικού ΚΕΠ «με την προϋπόθεση της δωρεάν παραχώρησης χώρου από το Υπουργείο Εσωτερικών».

Τέλος, σχεδιάζεται η συγχώνευση της Δ.Ο.Υ Κορυδαλλού με την Δ.Ο.Υ. Νίκαιας, χωρίς, όμως, ακόμα να είναι ξεκάθαρο σε ποιο από τα δύο κτήρια θα γίνει η μεταστέγαση.

Pireas2day

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης