« Την επομένη των εκλογών του Οκτωβρίου του 2009 και πριν ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, ο τότε Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, με μια ακατανόητη ενέργειά του, διέλυσε τον ενιαίο διοικητικό φορέα της Εμπορικής μας Ναυτιλίας (ΥΕΝ – Λ.Σ.). Οι δυσμενείς επιπτώσεις στην Εθνική μας οικονομία από τον τραγέλαφο που δημιουργήθηκε και κρατεί από τότε για δυόμιση χρόνια, είναι απόλυτα εμφανής και έχει δημιουργήσει γενική κατακραυγή» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος η οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει:

« Οι παροικούντες τον ναυτιλιακό Πειραιά, γνωρίζουν ότι η απόφαση αυτή, δεν ήτο κεραυνός εν αιθρία καθ’ όσον ορισμένοι κομματικοί του ΠΑΣΟΚ, εν αγνοία των φορέων της ναυτιλίας μέσα στον καύσωνα του θέρους, είχαν εργαστεί φιλότιμα για να προπαρασκευάσουν την ολέθρια για τη ναυτιλία μας και για την κοινωνία μας εν μέσω οικονομικής κρίσης, πρωθυπουργική απόφαση» και προσθέτει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι απόστρατοι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι επί εννέα δεκαετίες υπηρέτησαν την Εμπορική μας ναυτιλία : ακάματα, με αίσθημα ευθύνης και αποτελεσματικά λόγω της υψηλής τους επιστημονικής ναυτιλιακής γνώσης αλλά και της ναυτικής τους κατάρτισης και εμπειρίας επισημαίνουν :

Την άμεση ανάγκη επανασυστάσεως του διοικητικού φορέα της ναυτιλίας.

Την υπαγωγή σ’ αυτόν του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και την στελέχωση των Υπηρεσιών του με το προσωπικό του. Και τούτο γιατί άσκηση και εφαρμογή ναυτιλιακής πολιτικής είναι αδιανόητη με προσωπικό ποικίλης προελεύσεως εκ μετατάξεως από ιδιωτικοποιημένες ΔΕΚΟ και καταργημένες δημόσιες Υπηρεσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

γ. Λόγω της σπουδαίας σημασίας της Εμπορικής Ναυτιλίας για την εθνική μας οικονομία αλλά και της ιδιομορφίας της ναυτιλιακής επιχείρησης και των ιδιαιτεροτήτων του ναυτικού επαγγέλματος, κάθε μεταβολή στο χώρο, πρέπει να είναι αποτέλεσμα δημόσιας ενδελεχούς μελέτης στην οποία βαρύνουσα γνώμη θα έχουν οι φορείς της ναυτιλίας.

Είναι ανάγκη οι σχεδιαστές των όποιων κυβερνητικών σχημάτων βαθειά να κατανοήσουν ότι τα πλοία και ιδιαίτερα τα ποντοπόρα και οι ναυτικοί που τα επανδρώνουν δεν είναι εργοστάσια. Κινούνται επί εικοσιτετραώρου βάσεως 365 ημέρες το χρόνο ανά τους ωκεανούς μεταξύ απείρου και αβύσσου και έχουν ανάγκη στήριξης από ένα ενιαίο Εθνικό Κέντρο. Οι άνθρωποι του κέντρου πρέπει να είναι αντιστοίχου εικοσιτετραώρου διαθέσεως, με εξειδικευμένες γνώσεις και ναυτικές εμπειρίες.

Οι ναυτικές εμπειρίες αποκτώνται στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και στα ποντοπόρα εμπορικά μας πλοία.

Ο συνδυασμός της επιστημονικής γνώσης και της ναυτικής κατάρτισης είναι εκ των ων ουκ άνευ για την στελέχωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Στοιχεία τα οποία άριστα κατέχουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Όσοι νέοι φιλοδοξούν να υπηρετήσουν την Μεγάλη Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία, τον μεγάλο αυτό αιμοδότη της Εθνικής μας Οικονομίας από το χώρο του Διοικητικού της φορέα, ας σπεύσουν να καταταγούν στις τάξεις του Λιμενικού Σώματος. Τους περιμένει μέλλον δόξης λαμπρόν».

                                                                                               

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης