Τη διαβεβαίωση ότι εντός της εβδομάδας θα εξοφληθούν οι εργαζόμενοι στο Κανάλι -1 έδωσε μιλώντας προς το Portnet ο Β. Μιχαλολιάκος. Ο δήμαρχος Πειραιά εξήγησε ότι οι υποχρεώσεις του δήμου προς τους εργαζόμενους της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά θα καλυφθούν τις επόμενες ημέρες, μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο!

Και εξήγησε ότι δεν μπορεί, στις παρούσες ασφυκτικές συνθήκες, να εξοφλήσει υποχρεώσεις σημαντικά υψηλότερων απαιτήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στο Κανάλι -1 είναι τρεις ή τέσσερις μήνες απλήρωτοι , ενώ θεωρητικά καλύπτονται από τις μισθολογικές συμβάσεις της ΕΣΗΕΑ.

Η δήλωση Β. Β.Μιχαλολιάκου στο Portnet φέρνει πάντως, με τον ένα ή άλλο τρόπο, στην επικαιρότητα το ζήτημα της λειτουργικότητας του δημοτικού ραδιοσταθμού Πειραιά, αλλά και του τρόπου με τον οποίο τον διαχειρίστηκαν οι προηγούμενοι δήμαρχοι.

Συνήθως ο επικρατέστερος υποψήφιος – πριν τις εκλογές- πλειοδοτούσε σε υποσχέσεις για τη λειτουργία του για να «προσγειωθεί» (ή και να «απογειωθεί») , σε ότι αφορά το μισθολογικό κόστος, αμέσως μετά την εκλογή του. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ήταν ο προκάτοχος του Β. Β.Μιχαλολιάκου, ο νυν συντονιστής – διευθυντής του ΣΕΦ, Π. Φασούλας που όρισε διοικητικό συμβούλιο της ΔΗΡΑΠ το 2006 με «εντολή» να συμμαζέψει τον προϋπολογισμό, για να το αλλάξει, μαζί με τον γενικό της διευθυντή, σε ένα χρόνο εξακοντίζοντας τον σε δυσθεώρητα για τα οικονομικά της δεδομένα ύψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρέπει να σημειώσει κανείς πάντως ότι η εξέλιξη αυτή φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους εργαζόμενους στο Κ-1, που ξαφνικά αντιλαμβάνονται ότι το επίπεδο ζωής και εργασίας τους καταβαραθρώνεται βιαίως, καθώς οι περισσότεροι είναι οικογενειάρχες με σημαντικές ανειλημμένες υποχρεώσεις και ελάχιστες δυνατότητες να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές ανάγκες επιβίωσης τους.

Portnet.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης