Επιτακτική ανάγκη για τον τόπο θεωρεί ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος την άμεση προσφυγή σε εκλογές όπως ανέφερε στην εκπομπή «Τα παράπονα σας στο Δήμαρχο», στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι 1 – 90,4 FM».

Επίσης, εξέφρασε την κατανόηση του προς τους απεργούς ναυτικούς λέγοντας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ναυτικοί στους ωκεανούς του κόσμου, με κίνδυνο τη ζωή τους, πλήρωναν και είχαν ένα υγιέστατο ταμείο, τον Οίκο Ναύτου. Αυτό διαλύθηκε τη δεκαετία του ΄80, του μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου με «το Τσοβόλα δώστα όλα», κάνοντας «κοινωνική πολιτική» με τον ιδρώτα των ναυτικών. Ξεπάτωσαν το ΝΑΤ και έρχεται τώρα η τρόικα και μειώνει 7% τις συντάξεις. Οι ναυτικοί είναι σε απόγνωση. Είναι καταλεηλατημένοι. Με τα δικά τους χρήματα, σύνταξη στους λεγόμενους πολιτικούς πρόσφυγες; Να δώσει το κράτος από τον κρατικό προϋπολογισμό και να αναλάβει την ευθύνη.» ενώ απηύθυνε έκκληση στους Πειραιώτες να ψωνίζουν μόνο από τα καταστήματα του Πειραιά και αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα.

Για το θέμα της καθαριότητας τόνισε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού καθώς έχουν φύγει όλοι οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα με αποτέλεσμα οι παλαιοί υπάλληλοι να δουλεύουν διπλοβάρδιες. Γι΄ αυτό το λόγο παρακαλεί τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη διαχείριση των απορριμμάτων τους γιατί ο δήμος είναι επιβαρυμένος ενώ και από την πλευρά του θα συνεχίσει να πιέζει την κυβέρνηση για πρόσληψη συμβασιούχων.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Μιχαλολιάκος έκανε απολογισμό του έργου του αναφέροντας χαρακτηριστικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

« Σε γενικές γραμμές περάσαμε μια δύσκολη χρονιά, όπου όλη η Ελλάδα πήγε προς τα κάτω, αλλά τον Πειραιά τον σηκώσαμε πιο πάνω από εκεί που τον παραλάβαμε και στην καθαριότητα και στο πράσινο. Βελτιώσαμε όλοι μαζί την καθαριότητα, νικήσαμε το παραεμπόριο, διευθετήσαμε το παζάρι, έφυγε ο ΟΚΑΝΑ, βελτιώσαμε το πράσινο, αποκαθιστούμε τις κατεστραμμένες παιδικές χαρές, ξαναφέρνουμε το χαμόγελο, κάνουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις, κάνουμε την Αμφικτυονία».

Ακόμη, απηύθυνε κάλεσμα στους Πειραιώτες για κοινωνική αλληλεγγύη:

«Κάνουμε μία κοινωνική πολιτική η οποία έχει εξασφαλίσει να μην υπάρχει ούτε ένας άστεγος ούτε ένας συνάνθρωπος μας χωρίς ένα πιάτο φαγητό. Την Πέμπτη και θέλω να το τονίσω αυτό, αρχίζουμε στις 9:00 το πρωί μέχρι την Μ. Πέμπτη στις 6:00 το απόγευμα. Το κοινωνικό μας προσκλητήριο είναι : δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν συνάνθρωπό μας χωρίς φαγητό. Δεν πρόκειται να μας δώσει η κυβέρνηση λεφτά, τελείωσαν αυτές οι εποχές. Καλώ όλους τους φτωχούς να βοηθήσουν τους ακόμα φτωχότερους. Ό, τι έχουν, μισό κιλό μακαρόνια, ένα ευρώ, ένα πουκάμισο, μια κουβέρτα. Από την Πέμπτη θα υπάρχει το περίπτερό μας, το οποίο θα καταγράφει εκείνους που θέλουν να δώσουν  και εκείνους που θέλουν να πάρουν. Και θα προαναγγείλουμε το Γραφείο Αλληλεγγύης και Αγάπης, στο ισόγειο του κεντρικού Δημαρχείου. Εμείς στον  Πειραιά θέλω να είμαστε μια γροθιά, η συμμαχία των τριών,  Δημοτική Αρχή – Εργαζόμενοι – Δημότες. Αυτό είναι η δύναμή μας και όχι το κράτος που ούτως ή άλλως υπολειτουργεί και είναι και διεφθαρμένο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης