Ξεσηκώνεται αύριο η χώρα ενάντια στα μέτρα!

Ξεσηκώνεται αύριο η χώρα ενάντια στα μέτρα!

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012, 13:34

«Νεκρώνει» την Τετάρτη 26/9 ολόκληρη η χώρα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά του νέου πακέτου μέτρων, που προωθεί η κυβέρνηση και η τρόικα.

Παράλληλα, τα συνδικάτα καλούν τους εργαζομένους σε συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.

Ήδη, έχει ανακοινωθεί η συμμετοχή της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα να μείνουν «δεμένα» τα πλοία στα λιμάνια.

Επίσης, την συμμετοχή της στην απεργία ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ  με αποτέλεσμα να «νεκρώσει" το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά και  όλα τα εμπορικά λιμάνια της χώρας ενώ και το σωματείο εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά «Η Τρίαινα» συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία κάλεσε σε συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως.

Παράλληλα, στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι σε εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, έμποροι, δικηγόροι, μηχανικοί και τραπεζοϋπάλληλοι.

Επίσης στη γενική απεργία συμμετέχουν βιοτέχνες και επαγγελματίες, καθώς κατόπιν απόφασης της ΓΣΕΒΕΕ οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά έως τις 3 το μεσημέρι. Επίσης την συμμετοχή της στην απεργία ανακοίνωσε και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς στην Αθήνα

Από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ ενώ και ο ΗΣΑΠ θα λειτουργήσει κάποιες ώρες ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012, 13:34


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα