Ανοιχτό άφησε το θέμα της μόνιμης μεταφοράς του αγάλματος του Ελευθερίου Βενιζέλου από την πλατεία Κοραή, ο Δήμαρχος Πειραιά.

Μιλώντας στην εκπομπή ¨Τα παράπονα στον Δήμαρχο» στο δημοτικό ραδιόφωνο είπε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι Εθνάρχης. Η πολιτική του, ωφέλησε το Έθνος, όπως η πολιτική του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, ωφέλησε το Έθνος και πρέπει οι επόμενες γενιές να τιμούν την ιστορία τους. Απευθύνθηκα στους πιο συναισθηματικούς οπαδούς του Βενιζέλου, που είναι, εκ των πραγμάτων, οι Κρήτες του Πειραιά. Όλοι είμαστε οπαδοί του Βενιζέλου, όπως είμαστε όλοι οπαδοί του Καραμανλή. Που θέλετε; Στην πλατεία Κοραή. Εντάξει, στη πλατεία Κοραή. Εάν όμως το μετρό, μας πει: και εδώ δεν μπορεί να μείνει, τότε θα δούμε τι θα κάνουμε, πάλι σε συνεννόηση. Ο Βενιζέλος και ο Καραμανλής, θα έχουν την  περίοπτη θέση που τους αξίζει».

Σε ερώτηση ακροάτριας, σχετικά με τις λαμαρίνες που τοποθετήθηκαν στα έργα του μετρό στην πόλη και αν μπορούν να απομακρυνθούν γιατί είναι αντιαισθητικές, ο Δήμαρχος απάντησε:

«Το μετρό έπρεπε να έχει έρθει στον Πειραιά χθες. Είναι τραγική η παράλειψη της πολιτείας. Είναι τραγικό  το λάθος, στο εθνικό μας λιμάνι, το μετρό να έρχεται τελευταία. Μια πόλη που σέβεται τον εαυτό της, μια χώρα που σέβεται τον εαυτό της, το μετρό πιάνει πρώτα λιμάνι και αεροδρόμιο και μετά τους λοιπούς δήμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμείς κάναμε το ανάποδο… κύριε Σημίτη.

Το μετρό, έρχεται στον Πειραιά μέχρι το 2017, αυτό θα είναι γεγονός. Θα το υποδεχθούμε στην πλατεία Κοραή και θα είναι γιορτή. Κάλιο αργά παρά ποτέ.

Θα λυτρώσει κυκλοφοριακά, θα δώσει άλλη ποιότητα ζωής στον Πειραιά. Προσπαθούμε με την «Μετρό Α.Ε.», να ελαχιστοποιήσουμε τις παρενέργειες. Έργο χωρίς παρενέργειες δεν υπάρχει. Μετρό σημαίνει ότι σκάβουμε σε βάθος 20  μέτρων. Όλη η πλατεία Βενιζέλου θα σκαφτεί. Και η δέσμευση της «Μετρό Α.Ε.», γιατί η πλατεία είναι έργο του αρχιτέκτονος Σίλερ, είναι να ανακατασκευαστεί όπως ήταν.

Γι αυτό και παίρνουν το άγαλμα του Βενιζέλου με πολύ αγάπη και σεβασμό. Και κάποιοι παρεξηγήθηκαν γιατί είπαμε τους εθνάρχες τους τιμούμε ως έθνος και όχι ως κομματικοί, ότι ο Πειραιάς θα αναδείξει και τον Εθνάρχη του 20ου αιώνα Κωνσταντίνο Καραμανλή. Και δεν θα έχει μόνο ένα κομμάτι μιας πλατείας που ελάχιστοι το γνωρίζουν, ούτε καν οι περίοικοι της πλατείας Τερψιθέας. Και τον Βενιζέλο και τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, των οποίων «τρίζουν τα κόκαλά τους» από θυμό, καθώς βλέπουν την κατάντια της Ελλάδας των τελευταίων τριάντα ετών.

Και βεβαίως θα δούμε, αν αυτές οι αντιαισθητικές λαμαρίνες, οι οποίες δημιουργούν τείχος προστασίας για τους πολίτες, γιατί η ασφάλεια των πολιτών είναι υπέρτατο αγαθό, μπορούν να αντικατασταθούν με ένα άλλο υλικό. Έχουμε μία συνάντηση με την «Μετρό

Α.Ε.» την ερχόμενη εβδομάδα, για να δούμε πόσο μπορούν να κυλήσουν τα έργα, χωρίς καθυστέρηση αλλά και με τις ελάχιστες δυνατές επιπτώσεις».

Pireas2day.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης