Ποικίλα ερωτήματα έθεσαν οι πολίτες σήμερα το πρωί στο Δήμαρχο Πειραιά, κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο στην εκπομπή «Τα παράπονα σας στο Δήμαρχο», στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι 1 – 90,4 FM», που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος κ. Ν. Παρασκευάς.

Αναφορικά με την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης ο κ . Μιχαλολιάκος ανέφερε:

«Λυπάμαι για το σχόλιο που θα κάνω αλλά είναι κατάθεση ψυχής. Η πολιτική ηγεσία του τόπου αποδεικνύεται μικρότερη, χαμηλότερη των αναγκών της χώρας. Πήρε μια σαφέστατη εντολή. Αυτό το νόημα έχουν εξ άλλου οι εκλογές, όπου γης. Να σχηματίζεται δημοκρατική κυβέρνηση και μάλιστα περισσοτέρων κομμάτων του ενός, όταν αυτό δεν μπορεί να γίνει με ένα. Και τώρα δέκα μέρες παίζουν την κολοκυθιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Πειραιά με τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα.

«Σώνει και καλά θέλουν να αναδείξουν σε πολιτικό ηγέτη έναν άνδρα, που εκπροσωπεί 12 κόμματα και πήραν όλοι μαζί 16%. Εννοώ το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Εννοώ τον κ. Τσίπρα, ο οποίος εμφανίζεται με μία απίστευτη αλαζονεία και έπαρση σαν να είναι ο ηγέτης που ψηφίστηκε από το 95%. Μου θυμίζει ηγέτη ανατολικού μπλοκ. Και παρά ταύτα οι άλλοι ηγέτες τον εκλιπαρούν να συμμετάσχει. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Κάνω έκκληση να τον αγνοήσουν εντελώς και να μην τον ξανακαλέσουν.

Οι υπόλοιποι ηγέτες των άλλων κομμάτων να ανταποκριθούν στο στοιχειώδες, στο αυτονόητο καθήκον: να σχηματίσουν κυβέρνηση. Κι όχι να απειλούν τον ελληνικό λαό ότι υπάρχουν προβλήματα και με το ενδεχόμενο της κατάρρευσης. Αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν, ας παραιτηθούν. Δεν είναι παιχνίδι, δεν είναι χόμπι η πολιτική. Είναι πάθος για την Ελλάδα. Να το εκδηλώσουν. Χθες, έστω σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιος είναι ο κ. Τσίπρας; Σκεφτείτε αν είχε πάρει ένα 60%, τι θα έκανε εναντίον του ελληνικού λαού; Εναντίον των λοιπών πολιτικών δυνάμεων, που περιδιαβαίνει από κανάλι σε κανάλι με ένα γέλιο και μια αυταρέσκεια παλαιών αυτοκρατόρων. Τι είναι αυτά τα πράγματα, είναι δημοκρατία αυτό; Είναι απίστευτο. Τι τον εκλιπαρούν να συμμετάσχει; Δεν θέλει. Τέλος. Δεν θέλει να αναλάβει ευθύνες. Κρίνεται.

Η πολιτική ηγεσία οφείλει να πείθει. Ο αείμνηστος Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής κάποτε του ζητούσαν στο Βόλο να κάνει αυτό και λέει: «όχι δεν θα το κάνω, γιατί βλάπτει». Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Στη μπονάτσα πάει και ο βαρκάρης. Ελπίζω να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους. Σκεφτείτε να ήταν το πρώτο κόμμα. Και οι άλλοι να τον παρακαλούν. Όχι χωρίς τον Τσίπρα. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Δηλαδή κρίνω αυστηρότερα τους άλλους πολιτικούς ηγέτες και τον δικό μου φίλο και Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, από τον Τσίπρα. Αγνοήστε τον επιτέλους. Τον φουσκώνετε, τον φουσκώνετε… εκτός κι αν παίζεται κανένα παιχνίδι. Να κατασκευάσουν από το πουθενά έναν ανύπαρκτο ηγέτη. 12 συνιστώσες είναι .

Τι να πει κι ο Πάνος ο Καμένος που μέσα σε δύο μήνες πήρε 10, 5%; Αν το 16%, 20 ετών κόμμα, από αναρχοαυτόνομους και ΕΚΚΕ μέχρι παλιό ΚΚΕ Εσωτερικού, έλεος, έλεος… Κάτω από ειδικές συνθήκες σκληρού αντιμνημονιακού πάθους του Έλληνα πολίτη που υποφέρει. Και το θεωρεί εξαιρετική περίπτωση. Δοξάστε με λέει. Ε! δεν τον δοξάζουμε. Τον αγνοούμε και τον περιφρονούμε. Γιατί επιδεικνύει περιφρόνηση στους θεσμούς και στις ανάγκες της χώρας».

Θετικός εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Πειραιά στην προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης προσωπικοτήτων αναφέροντας τα ακόλουθα:

«Αν η πολιτική ηγεσία εκτιμήσει ότι έχει ανεπάρκεια και αισθάνεται ότι υπάρχουν κάποιοι άλλοι Έλληνες, σημαντικότεροι και ικανότεροι να διαχειριστούν τα προβλήματα της χώρας, είναι στάση ευθύνης να την επιλέξουν και να τη στηρίξουν. Αλλά να το κάνουν. Δεν χρειάζονται μήνες. Να το κάνουν. Τι ταπείνωση έχει νοιώσει ο ελληνικός λαός, ώστε να έχει τώρα και την αγωνία αν θα καταρρεύσει η χώρα από ώρα σε ώρα. Και κάποιοι άντρες και γυναίκες να αδυνατούν να συγκροτήσουν κυβέρνηση. Και στον τελευταίο σύλλογο της χώρας αν πας, που κατεβαίνουν διάφορα ψηφοδέλτια για το Δ.Σ. έχουν συνεννοηθεί το πρώτο κόμμα γίνεται Πρόεδρος, το δεύτερο αντιπρόεδρος, το τρίτο γίνεται γραμματέας. Αυτό δεν μπορούν να το κάνουν αυτοί, που θέλουν να κυβερνήσουν τον τόπο».

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έγινε στην αξιοποίηση των πλαζ στα Βοτσαλάκια και τη Φρεαττύδα.

 «Χθες είχα την ευκαιρία να ενημερώσω το Δημοτικό Συμβούλιο για το διεξαχθέντα διαγωνισμό για τα Βοτσαλάκια και τη Φρεαττύδα και για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Υπό το φως του ήλιου σε 3-4 συνεδριάσεις του Δ.Σ. πήραμε μια απόφαση να πάψουν οι παραλίες του Πειραιά να απωθούν τους πολίτες και να ντροπιάζουν τον Πειραιά και να γίνουν πόλοι έλξεως. Να είναι καθαρές. Να είναι ελεύθερη η πρόσβαση σε όλους τους πολίτες, όχι μόνο τους δημότες του Πειραιά, όχι μόνο τους Έλληνες, σε όλους και να παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Γι΄αυτό προχωρήσαμε σε ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση 500 τετρ. μέτρων, όπου θα μπορεί να είναι και οργανωμένη πλαζ, δηλαδή να υπάρχει και ξαπλώστρα και καφές και αναψυκτικό. Και πετύχαμε μάλιστα και πολύ υψηλό τίμημα: από το προϋπολογισθέν πέντε φορές πάνω. Δεν κάναμε κάτι που δεν συμβαίνει. Κάναμε κάτι που συμβαίνει σε όλη τη χώρα, από ένα απομακρυσμένο νησάκι μέχρι σε όλες τις παραλίες του λεκανοπεδίου της Αττικής. Και το κάναμε πιο φιλικό προς τον πολίτη. Άλλες έχουν εισιτήριο για να μπεις μέσα.

Παρά ταύτα την ώρα της διεξαγωγής του διαγωνισμού εισέβαλλαν κάποιοι με ναζιστική συμπεριφορά – γιατί θεωρώ ό, τι ανατρέπει, υπονομεύει και απαγορεύει τη λειτουργία της δημοκρατίας είναι ναζισμός. Το τραγικό είναι, ότι αυτοί οι τραμπούκοι, μη Πειραιώτες οι περισσότεροι συνοδεύονταν από δύο δημοτικούς συμβούλους, από τον κ. Καρδαρά και την κα Σταθάκη, κατά τα άλλα σοβαρούς ανθρώπους και χρήσιμους στο Δημοτικό Συμβούλιο και εν πάση περιπτώσει εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους.

Εγώ είπα κάτι και το λέω και τώρα: με δεσμεύει μόνο το πάθος μου για τον Πειραιά. Θα αποδώσω τον Πειραιά με την παλιά του αρχοντιά και αίγλη, πόλο έλξεως όλων των Ελλήνων και όλων των επισκεπτών. Δεν θα υποκύψω στην τρομοκρατία των δυνάμεων της αντίδρασης, της συντήρησης, αυτών που άφησαν τον Πειραιά παροπλισμένο , υποβαθμισμένο, ντροπιασμένο, βρόμικο, ακάθαρτο και όχι μόνο σε ρύπους ουσιαστικούς και πραγματικούς, αλλά και μεταφορικούς και ο καθένας κάνει ότι συνειρμούς θέλει.

Παίρνουμε 150.000 ευρώ το χρόνο τώρα, από την αξιοποίηση των παραλιών και έχουμε παραλίες σωστές. Αλήθεια, ποιους ήθελαν να εξυπηρετήσουν για να χάνει ο Δήμος τα 150.000 ευρώ και που να πηγαίνουν; Δεν γνώριζαν οι καλοί κατά τα άλλα δημοτικοί σύμβουλοι, ότι ιδιαίτερα τα βράδια αυτές οι παραλίες ήσαν στο έλεος των παραβατικών; Λυπάμαι γι΄αυτό αλλά και από την άλλη είμαι περήφανος να τονίζω, κοιτάζοντας τους Πειραιώτες στα μάτια, ότι αυτά δεν με τρομάζουν. Δεν τρομοκρατείται ο Δήμαρχος, ούτε υποκύπτει, αντίθετα χαλυβδώνει τη θέληση του να προχωρήσει. Οσονούπω θα προχωρήσουμε στην αξιοποίηση της Ραλλείου, του Πύργου, της βίλλας Ζαχαρίου, θα κάνουμε γκαράζ, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής, θα ανακατασκευάσουμε όλα τα πεζοδρόμια, θα κάνουμε τις μονοδρομήσεις, θα κάνουμε ξύλινο πεζόδρομο στην Πειραϊκή. Ο Πειραιάς αποκτά εκ νέου την αρχοντιά του. Ας πάνε αυτοί οι κύριοι στο πάρκο Γεννηματά, που ήταν εγκαταλελειμμένο στις σύριγγες και στους παραβατικούς, να δουν πώς λειτουργεί τώρα».

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης