Με στόχο την ανάδειξη και κατανόηση της πολιτιστικής ταυτότητας και της ιστορικής συνέχειας του Πειραιά και την ενίσχυση της εικόνας της πόλης, σε μια περίοδο που αρκετοί τουρίστες θα βρίσκονται στην χώρα μας, διοργανώνεται με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Πειραϊκή Αμφικτιονία από τις 22 μέχρι και τις 25 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκαν στο Δήμο Πειραιά, οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι και ενώσεις, που εδρεύουν στην πόλη μας και εκπροσωπούν διάφορα μέρη της χώρας μας, προκειμένου να συζητήσουν την οργάνωση της δεύτερης Πειραϊκής Αμφικτιονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκοπός της οργάνωσης είναι να αναδειχθεί ουσιαστικά το γεγονός, ότι ο Πειραιάς διαμορφώθηκε από ανθρώπους, που έφταναν στο λιμάνι, από όλα τα μέρη της Ελλάδας για να βρουν μία καλύτερη ζωή, οι οποίοι και παρέμειναν και ταυτόχρονα δημιούργησαν την ναυτιλιακή, εμπορική και οικονομική ζώνη του Πειραιά.

Χιώτες, Κεφαλλονίτες, Επτανήσιοι, Μανιάτες, Πόντιοι, Κρητικοί, Υδραίοι και πολλοί άλλοι, κυρίως μετά την περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής, πέρασαν από τον Πειραιά και άφησαν το οικονομικό και αναπτυξιακό τους στίγμα στη ζωή και την πορεία της πόλης.

Σε συνέχεια της περσινής επιτυχίας και της μεγάλης συμμετοχής τόσο των συλλόγων και ενώσεων, όσο και του κόσμου, αποφασίστηκε η διεξαγωγή της 2ης Πειραϊκής Αμφικτιονίας στις 22 με 25 Ιουνίου 2012 στην Πλατεία Κοραή, στο κέντρο της πόλης μας. Κατά τη διάρκεια της οργάνωσης οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη χορευτική και θεατρική τους παράδοση, τραγούδια με παραδοσιακά όργανα, αλλά και τη γαστρονομία τους σε εκθεσιακά περίπτερα, προβάλλοντας με αυτό τον τρόπο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα όμορφα στοιχεία του τόπου τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, η Πειραϊκή Αμφικτιονία φέτος θα αποκτήσει και τουριστικό χαρακτήρα, αφού οι συμμετέχοντες θα μπορούν στα περίπτερά τους να συνεργαστούν με φορείς του τόπου τους και να προβάλουν τη τουριστική τους ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.
Για την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία της εκδήλωσης, ο Δήμος Πειραιά καλεί όσους συλλόγους και ενώσεις επιθυμούν να πάρουν μέρος, να αποστείλουν τη συμμετοχή τους έως και την Παρασκευή 25 Μαΐου.
Για περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την κα Ανδριανοπούλου στο τηλέφωνο 2104194361 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Andrianopoulou@pireasnet.gr
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης