Φαγητό, ρούχα, νομικές υπηρεσίες αλλά και μετρητά  διαθέτει η Μητρόπολη Πειραιά σε όσους από τους κατοίκους του πρώτου λιμανιού της χώρας έχουν ανάγκη.

 Περισσότερες από 3.500 μερίδες φαγητού διανέμονται σε καθημερινή βάση από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, δράση της οποίας επεκτείνεται εκτός από τον Δήμο Πειραιά και στα δημοτικά διαμερίσματα Δραπετσώνας και Αγίου Ιωάννου Ρέντη και σε 30 πνευματικά κέντρα των ενοριών της Μητροπόλεως Πειραιώς, χωρίς διάκριση, χωρίς κριτήρια, αλλά με μοναδικό γνώμονα την κακή οικονομική κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φιλόπτωχο ταμείο σε καθημερινή βάση ενισχύει άπορες οικογένειες πληρώνοντας λογαριασμούς ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ . Ενδεικτικό της οικονομικής κρίσης των κατοίκων του Πειραιά είναι το γεγονός ότι οι λογαριασμοί  ( αφορούν νερό και ρεύμα) που φτάνουν  στην Μητρόπολη είναι της τάξης των 30.000 ευρώ το μήνα.
Ταυτόχρονα στον  Ιερό Ναό του  Αγίου Νικολάου Πειραιώς, ειδική μέριμνα έχει προβλεφθεί για τους άστεγους και άνεργους ναυτικούς.  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, σε συνεργασία με τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πειραιώς, πρωτοπρεσβύτερο Ανδρέα Μαρκόπουλο, με τη συμπαράσταση δεκάδων εθελοντών, προσφέρουν εκτός από υλική βοήθεια και ψυχική ενίσχυση στους άνεργους και άστεγους ναυτικούς.

Έντονο παραμένει το ενδιαφέρον του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για τη νεολαία, τους μικρούς μαθητές και τις οικογένειές τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς λειτουργούν  παιδικός σταθμός, νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο.

Τα σχολεία λειτουργούν με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα όπως διαδραστικούς πίνακες σε όλες τις τάξεις, υπολογιστές και διαδίκτυο ενώ για την ψυχολογική και εκπαιδευτική υποστήριξη είναι επιφορτισμένο ειδικό εκπαιδευτικό και επιστημονικό προσωπικό. Τα σχολεία στεγάζονται στην οδό Πατρών 122-124 (τηλ. επικοινωνίας 210-4610915) ενώ τα απογεύματα λειτουργούν για όσους μαθητές ενδιαφέρονται φροντιστήρια. Διευθυντής του δημοτικού σχολείου της Ιεράς Μητροπόλεως είναι ο Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα σημαντική είναι η βοήθεια που προσφέρει η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς σε περισσότερες από 200 οικογένειες γερόντων και κατάκοιτων, τις οποίες επισκέπτονται σε καθημερινή βάση ειδικά συνεργεία εθελοντών  φροντίζοντας για την σίτιση και τον ευπρεπισμό τους .

Σε καθημερινή βάση λειτουργεί νομική υπηρεσία υπό τον Σεβασμιώτατο Πειραιώς  η οποία προσφέρει αφιλοκερδώς νομικές συμβουλές και παραστάσεις σε όσους  επιθυμούν οικονομικές ρυθμίσεις μέσω δικαστηρίων και διακανονισμούς με τις τράπεζες. Μέχρι σήμερα 180 οικογένειες έχουν βρει νομική κάλυψη. 

Τις επόμενες μέρες με αφορμή και τις γιορτές του Πάσχα η Μητρόπολη θα ενισχύσει τις πρωτοβουλίες για να βοηθήσει όσους Πειραιώτες έχουν ανάγκη.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης